24
HUH
19.00
Edustus, Kakkonen

Pallo-Iirot - HJS   3 - 3

Äijänsuon stadion

Värikäs ilta Raumalla päättyi karvaaseen tasoitusmaaliin

Vierasjoukkueen koppi oli hiljaisia miehiä täynnä Rauman Äijänsuolla pelatun ottelun jälkeen. Kolmesti johtanut HJS menetti kolme pistettä ottelun viimeisellä mahdollisella hetkellä Veeti Pohtion tasoitettua ottelun ja erotuomari Jesse Salon vihellettyä pelin päättyneeksi välittömästi maalin jälkeen.

”Pettymys on kova. Kolme kertaa menetettiin johtoasema ja viimeisen kerran päätösvihellykseen. Olisi ollut enemmänkin otettavissa”, HJS:n päävalmentaja Mikko Manninen totesi.

Ottelu alkoi erittäin ikävällä tavalla. Jami Kyöstilä hyppäsi pääpalloon pitkän aloituksen jälkeen ja Iirojen pelaaja ajoi tökerösti Kyöstilää päin. Kyöstilä lensi pahannäköisesti maahan ja sai tilanteesta aivotärähdyksen. Kapteeni pystyi onneksi huoltotoimien jälkeen kävelemään omin jaloin kentältä pois ja sai raumalaisyleisöltä aplodit pelottavan tilanteen jälkeen. Ottelun erotuomari Salo toimi tilanteessa myös nopeasti ja oli auttamassa Kyöstilää heti tällin jälkeen.

Neljän minuutin kohdalla HJS siirtyi johtoon. Eetu Kajanto voitti kaksinkamppailun keskialueella ja syötti Oiva Laaksoselle laitaan ja lopulta Christopher Abdou ohjasi Laaksosen syötön omaan maaliin.

14 minuutilla HJS oli erittäin lähellä tuplata johtonsa. Vastahyökkäys kulki Iirojen boksiin asti, josta Aleksi Ikonen pääsi sijoittamaan, mutta pallo meni tolppaa hipoen maalin ohi.

Kokonaisuutena ensimmäinen jakso sujui pitkälti Iirojen komennossa. Vauhdikkaasti hyökännyt kotijoukkue pystyi pääsemään HJS:n prässin alta pois kerta toisensa jälkeen eikä HJS:n syöttöketjut kestäneet muutamia syöttöjä kauemmin.

Iiroilla oli pari paikkaa tasoittaa ja lopulta paine tuotti tulosta 33 minuutilla. Kotijoukkue katkaisi HJS:n pelinavaamisen ja pääsi viimeiselle kolmannekselle oikealta laidalta. Oliver Repo keskitti tarkasti ja Matias Babb puski pallon maaliin.

Iirojen johtomaali oli erittäin lähellä 40 minuutilla. Juuso Aalto pääsi laukomaan kuudentoista rajalta hyvän hyökkäyksen päätteeksi, mutta Elmeri Supperi torjui pallon alanurkasta kulmapotkuksi.

HJS sai johtomaalin ensimmäisen jakson päätteeksi, kun se rakensi hyökkäyksen mainiosti alhaalta asti. Kajannon ovela jatko keskiympyrässä lähetti Gerald Benin puolittaiseen läpiajoon. Ben harhautti maalivahti Sakari Korrin, mutta ajautui pieneen kulmaan. Hän syötti takaviistoon Ikoselle, jonka laukauksen Korri torjui, mutta Jonni Thusberg laukoi irtopallon volleylla maaliverkkoon.

HJS nosti tasoaan toisella jaksolla ja sai tukahdutettua Iirojen hyökkäyspelaamista. Osansa asialla oli petraaminen irtopallojen voittamisessa, joissa Iirot oli ensimmäisellä jaksolla isäntä.

Huolimatta siitä Iirot tasoitti jakson ensimmäisestä paikastaan. Babb pääsi kuin varkain leikkaamaan keskelle ja laukoi pallon tarkasti ohi HJS-maalivahti Riku Haaviston.

HJS pääsi jo voiton syrjään kiinni 86 minuutilla. Raivoisasti taistellut Kajanto voitti kaksi Iirot-pelaajaa lähellä rangaistusaluetta, kiersi Korrin ja ampui vierailijat 3‒2-johtoon.

88 minuutilla HJS sai pelattua Laaksosen vetopaikkaan riskitasoja nostaneen kotijoukkueen selustaan, mutta Korri venyi etukulmaan viimeistelyä yrittäneen Laaksosen vedon tielle.

Johdon puolustaminen onnistui lähes loppuun asti. Iirot toimitti pallon keskialueen vapaapotkusta HJS:n boksiin ja lopulta siellä täällä pomppinut pallo tuli Pohtion jalkaan, jonka laukaus löysi pelaajamassan läpi maaliin.

Lopputulema oli katkera pala nieltäväksi, vaikka HJS pystyi Mannisen mielestä parantamaan peliään toiselle jaksolle.

”Toinen jakso oli parempi, vaikka se hävittiin 2‒1. Tauolla käytiin läpi, että 50–50-palloissa on oltava terävämpi ja niitä on alettava voittamaan. Kun aloimme voittamaan niitä, saimme paremmin otetta ja painetta. Iiroilla ei kauhean montaa tonttia ollut toisella jaksolla. Harmittavalla tavalla annoimme typerästi vapaapotkun loppuun ja kun vastustaja nostaa pelaajat ylös niin välillä käy näin. Kolme maalia kun antaa, on pelejä vaikea voittaa”, Manninen summasi.

HJS on pelannut neljä ottelua, joista saldona on kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä. Tulevana viikonloppuna HJS:llä on peleistä huilivuoro. Manninen on kauden alkuun kohtalaisen tyytyväinen.

”Tästä jos olisi tullut kolme pistettä niin takana olisi erittäin onnistuneet neljä peliä. Tyytyväinen voi olla siihen, että kahdesta vaikeasta vieraspelistä on tullut piste ja kotona voitettiin. Silti tänään oli enemmän tarjolla”, Manninen sanoi.

Vaikka ilta päättyi pettymykseen, oli ilonaiheena Valtteri Ahokkaan debyytti Kakkosessa. Ahokas tuli kentälle 87 minuutilla Gerald Benin tilalle.

HJS:n seuraava ottelu pelataan lauantaina 4.5., jolloin Loimua-kentälle saapuu vastustajaksi Ilves-Kissat. Ottelu alkaa kello 16.00.

Kokoonpano:

Riku Haavisto

Jami Kyöstilä (Simo Paakkanen 3’)

Elmeri Supperi

Topias Listo

Jonni Thusberg (Oskari Luoma 46’)

Medo

Tuukka Törmä (Akseli Lehtomäki 72’)

Aleksi Ikonen (Dennis Hoekman 72’)

Oiva Laaksonen

Gerald Ben (Valtteri Ahokas 87’)

Eetu Kajanto

-------

Luukas Meltoranta

Valtteri Lindberg

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30