8
SYY
19.00
Edustus, Kakkonen

Pallo-Iirot - HJS   2 - 1

Buena Vista stadion, Rauma

HJS haastaa huomenna kovan kotijoukkueen

Hämeenlinnan Jalkapalloseura jatkaa Kakkosen paikan uusimisoperaatiotaan perjantaina Raumalla, jossa hämäläisvieraita odottaa Pallo-Iirot.

Joukkueiden ensimmäisestä kohtaamisesta kesäkuulta on hämeenlinnalaisittain kitkeriä muistoja, kun tehokkaat raumalaiset hakivat reilun 1‒4-vierasvoiton Kaurialasta.

”Se ei mennyt tuloksellisesti hyvin. Meillä oli mahdollisuudet tehdä pari eteen heti alussa, mutta silloin oli ongelmana tuloksenteko ja oman pään vuotaminen liian helposti”, HJS:n keskikenttäpelaaja Simo Paakkanen muistelee.

HJS siirtyi viime viikon lauantaina päävalmentaja Mikko Mannisen aikaan voitokkaasti kukistamalla Atlantis FC:n kovan taistelun jälkeen kotikentällään numeroin 1‒0 Jami Kyöstilän 14 minuutin osumalla. Viiden ottelun tappioputken katkaisu oli luonnollisesti tärkeä asia.

”Kaikista näkyy taas se usko, että voimme voittaa kenet tahansa, kun pelaamme parhaalla tasollamme. Silloin pysyy nolla taulussa ja tulee ainakin se yksi paikka, josta ratkaisumaali tehdään”, Paakkanen sanoo.

Kahta kauden aiempaa voittoa on seurannut vähemmän mairitteleva esitys ja tappio. Paakkanen uskoo, että tällä kertaa ei voiton jälkeistä taantumaa nähdä.

”Pää pitää olla hyvin mukana. Viime viikkona otimme tarvittavat pisteet, mutta se on unohdettu. Kautta on vielä jäljellä ja jokainen peli on aina oma juttunsa ja niitä lähestytään yksittäisinä tapahtumina.”

Päävalmentaja Mannisen mukaan fokus on ollut viikon aikana tiukasti toisen perättäisen voiton tavoittelussa.

”Samaa hyvää tekemistä on jatkettu. Poissaolot ovat vähän haitanneet emmekä ole koko jengillä päässeet treenaamaan, mutta olemme tehneet hyvin hommia heidän kanssaan, jotka ovat paikalle olleet.”

Atlantis-voitto oli kovan taistelun ja matalan blokin taidonnäyte, mutta Raumalla Manninen haluaa nähdä joukkueeltaan myös parempaa pallollista tekemistä ‒ puolustustekoja unohtamatta.

”Positiivista oli loistava taistelu joukkueena ja vaihtomiesten sisääntulo, joka toi meille lisää virtaa kentälle. Hirveästi emme pystyneet pelaamaan pallollista peliä, jonka vastustaja teki meille vaikeaksi. Vastustajan prässin alta poispääsemistä on käyty läpi ja vaihtoehtoja sen jälkeen, kun pääsemme tulemaan ylöspäin. Siitä lähdetään, että säilytämme hyvän puolustusvireen, mutta parannamme pallollista pelaamista.”

Pallo-Iirot on sarjassa sijalla kahdeksan 21 pisteellään. Pallo-Iirot on ollut vahva nimenomaan kotikentällään Buena Vista stadionilla Äijänsuolla, jossa se on saavuttanut kauden seitsemästä voitostaan kuusi. Ainoa vierasvoitto tuli nimenomaan Kaurialasta. Tasapelejä joukkue ei ole pelannut lainkaan.

”Pallo-Iirot on osoittanut kuuluvansa tähän sarjaan. Se on raapinut pisteitä niin, että on jo kuivilla, mutta ei ihan kärkeä hätyyttele. Se on hyvä kotijoukkue ja on kerännyt valtaosan pisteistään sieltä. Vaikeaan paikkaan menemme, sieltä ei ole moni jengi pisteitä ottanut”, Manninen toteaa.

Iiroilla on laadukkaita pelaajia joka paikalle. He osaavat pelata maata pitkin ja heiltä löytyy myös target-osaamista sekä hyvää viimeistelyä ja jämäkkää puolustamista. Onnistunut päivätyö pitää tehdä pisteitä varten, mutta meillä on siihen kaikki mahdollisuudet”, Paakkanen luottaa.

Pallo-Iirot ‒ HJS perjantaina 8.9. kello 19.00 Buena Vista stadionilla.

Tilastot
Pallo-Iirot

2 - 1

(1-1)

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30