16
SYY
16.00
Edustus, Kakkonen

HJS - Tampere United  1 - 1

Kaurialan stadion

Tunteiden vuoristoradan kautta pistejakoon

Hämeenlinnan Jalkapalloseura ja Tampere United eivät saaneet paremmuuttaan selville Kaurialan kiihkeässä lauantai-iltapäivässä, vaan pisteet tasattiin numeroin 1‒1 (1‒0). HJS:n johtomaalin iski 42 minuutilla Jonathan Ndongala ja TamUn tasoituksen Arttu Raittinen 76 minuutilla.

HJS:lle tasapeli olisi ensimmäisen jakson hallitun esityksen jälkeen ollut pettymys, mutta varsinkin viimeisen vartin kestäneen TamU-rynnistyksen päätteeksi hämeenlinnalaisleirissä saadaan olla tyytyväisiä yhteen pisteeseen.

Pallollisen pelin työstäminen harjoituskentällä näkyi ensimmäisen 45-minuuttisen aikana, jossa HJS otti selkeitä edistysaskeleita kahteen aiempaan peliin verrattuna. Severi Keskitalon loukkaantuminen tunnin kohdalla muutti pelin painopistettä hiljalleen kohti HJS:n päätyä. Käytettävissä oli enää yksi toppari, joka pakotti mainiosti keskikentällä pelanneen Jami Kyöstilän linjaan Ndongalan ja toisen keskikenttäpelaajan Simo Paakkasen kaveriksi.

”Oli tiukka taistelu ja oli odotettavissa, että tänään emme pääse helpolla. Pallollisessa tekemisessä tuli selkeä parannus kahdesta aiemmasta. Uskalsimme pelata ensimmäisen jakson ja jätkät näkivät kentällä, että pystymme pelaamaan hyvää futista. Toisella jaksolla tuli vähän väsymystä ja vastustaja lisäsi kierroksia, kun olivat yhden maalin perässä. Jouduimme muokkaamaan pelipaikkoja lennosta ja siinä varmaan syyt, miksi kontrolli katosi. Ekan jakson jälkeen olisin ollut pettynyt yhteen pisteeseen, mutta toisen jakson jälkeen pinna maistuu ihan hyvältä”, summasi HJS:n päävalmentaja Mikko Manninen.

HJS:n keskikentällä mainiosti Kakkosessa debytoinut 17-vuotias Haka-laina Tuukka Törmä koki, ettei HJS pystynyt pitämään peliään raikkaana koko 90 minuuttia.

”Ensimmäisellä jaksolla prässi oli todella hyvää, mutta toisella jaksolla emme pystyneet pitämään samaa intensiteettiä yllä. Toisella jaksolla alkoi tulemaan myös ongelmia boksipuolustamisen kanssa, mikä oli ensimmäisellä jaksolla hyvää ja siitä TamUn maali tuli. Hyvä taistelu oli kuitenkin.”

Törmä sai tililleen heti täyden ysikymppisen uuden joukkueensa paidassa.

”Kyllä se hyvältä tuntui ja oli kovaa peliä. Vähän oli totuttelemista systeemiin ja pelin fyysisyyteen, mutta ihan hyvin meni. Harmi vain, kun ei tullut kolmea pistettä.”

Ensimmäistä nelivitosta pelattiin 26 minuutille asti ennen ensimmäistä laatupaikkaa, joka tuli HJS:lle. Jonni Thusberg nousi vahvasti vasenta laitaa pitkin TamUn rangaistusalueelle ja syötti maalin eteen Eetu Kajannolle. Läheltä maalia yrittämään päässyt Kajanto ei saanut voimaa laukauksensa taakse ja Antti Kuusinen pystyi torjumaan hyökkääjän yrityksen.

33 minuutilla Eetu Pellikka lähetti kulman taka-alueelle, josta Valtteri Lindberg puski pallon maalin eteen. Ndongala yritti kurkottaa, mutta Kuusisen käsi oli ratkaisevasti korkeammalla ja TamU selvisi.

HJS siirtyi johtoon 42 minuutilla kulmapotkusta. Ensimmäinen HJS-yritys pomppasi ylärimasta maaliviivalle, mutta Ndongala oli ensimmäisenä irtopallossa ja puski pallon läheltä verkkoon.

Lisäajalla Lindberg riisti pallon keskialueella ja syötti Kajannon vauhtiin. Hän sai jalan auki noin 16 alueen rajalta, mutta Kuusinen venyi hienosti pallon tielle.

Toisen jakson ensimmäinen paikka tuli vierailijoille. Taha Özcelik laukoi vaarallisen vedon 20 metristä, mutta Joonas Immonen venyi kimmokkeen matkalla ottaneeseen vetoon alakulmasta. Immonen vesitti TamUn tasoitushaaveet tuplatorjunnalla, kun hän nollasi paluupallostakin TamU-yrityksen.

HJS sai tämän jälkeen minuutin sisään parikin yritystä. Ensimmäisestä vastasi Oumar Balde, joka harhautti itsensä TamU-boksiin, mutta vasemman jalan tykki levisi maalin ohi. Thusberg keskitti hetken päästä boksiin Kajannolle, mutta pusku meni päin Kuusista.

Lindberg ja Thusberg juonivat jälkimmäiselle vetopaikan 62 minuutilla noin paristakympistä nopean etenemisen päätteeksi, mutta laiturin kuti viuhui maalin yli.

Viimeisellä vartilla alkoikin sitten TamUn painostus. 76 minuutilla tamperelaiset murtautuivat HJS:n boksiin vasemmalta laidalta. Maalin edestä lähtenyt veto osui HJS-maalin tolppaan, mutta jatkotilanteessa pallo tuli tilannetta luomassa olleelle Raittiselle, joka onnistui sijoittamaan pelivälineen maalin alakulmaan.

81 minuutilla TamU sai pelattua pallon helposti taskuun Juho Heikkiselle, mutta HJS:n onneksi hänen sihtinsä oli pielessä ja boksin sisältä lähtenyt veto meni reilusti ohi.

HJS pistäytyi ottelun lopussa vaarallisesti kerran TamUn alueella. Oskari Luoma syötti kovan matalan syötön maalin eteen, mutta Miika Paussu ei aivan ehtinyt venyttää pallon kulkuradalle ja pettymyksen syvä huokaus kaikui kotijoukkueen kannattajilta.

Pelikellon tullessa juuri täyteen aikaan oli Janar Georgilla mainio tilaisuus viedä TamU johtoon, mutta hänenkin vetonsa tuotti ainoastaan lisätöitä Gigantti-pallopojille.

Lisäajalla nähtiin Joonas Immonen -show. Paakkasen arviointivirheen seurauksena pääsi Erik Bullock puolittaiseen läpiajoon, mutta Immosen jalkatorjunta piti HJS:n pisteen syrjässä kiinni.

Hetken päästä TamU käänsi HJS:n maalipotkun jälkeen hetkessä lähes 2v1-hyökkäykseen. Bullock syötti Heikkisen tyhjän maalin eteen, mutta Kyöstilä liukui viime hetkellä tilanteeseen ja pelasti pallon kulmapotkuksi.

Monen selvitetyn kulmapotkun jälkeen TamU pääsi vielä kerran vaaralliseen paikkaan, kun Raittiselle avautui paikka boksin vasemmalta puolelta, mutta Immonen torjui viimeisen yrityksen nenällään. Ottelun erotuomari Mikko Leino vihelsi pelin päättyneeksi heti tilanteen jälkeen ja HJS sai huokaista helpotuksesta saaden pisteen palkinnoksi kovasta taistelusta. Piste voi olla kultaakin kalliimpi tiukassa putoamiskamppailussa.

Mannisen mukaan HJS:n pelaamisen palaset loksahtelevat paremmin ja paremmin paikoilleen, ja seuraava kehityksenkohde on selkeä.

”Jos otetaan kolmesta pelistä parhaat osa-alueet mukaan niin kaikki näkevät, että pystymme pelaamaan hyvää futista. Seuraavaksi työstetään, että pystymme pelaamaan koko 90-minuuttisen sitä hyvää futista.”

Törmä suuntasi katseet heti viikon päästä lauantaina odottavaan huipputärkeään vierasotteluun Pargas IF:ää vastaan.

”Koitetaan pitää koko pelin ajan prässi kasassa ja pyritään pitämään palloa vielä enemmän ja hyökkäämään vielä rohkeammin.”

Kokoonpano:

Joonas Immonen

Simo Paakkanen

Severi Keskitalo (Oskari Luoma 60’)

Jonathan Ndongala

Jonni Thusberg

Tuukka Törmä

Jami Kyöstilä

Eetu Pellikka (Miika Paussu 70’)

Valtteri Lindberg (Hamza Lassoued 70’)

Eetu Kajanto

---

Joonas Orava

Matias Junna

Kimi Larjanne

Innocent Nshizirungu

Tilastot

1 - 1

Tampere United
(1-0)

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30