Miesten edustusjoukkue astuu Tommi Silvennoisen aikaan
EdustusJulkaistu: 05.11.2022 12.21

Miesten edustusjoukkue astuu Tommi Silvennoisen aikaan

Juttu julkaistu alunperin HJS-uutisissa 2.11.2022.

Kakkoseen valmistautumisen marraskuussa aloittava HJS:n miesten edustusjoukkue lähtee seuran historian kahdeksanteen kauteen uuden päävalmentajan alaisuudessa. HJS:n Nelosesta vakaaksi Kakkosen joukkueeksi nostanut Lauri Hakanen vaihtuu HJS:n A-juniorit historialliseen SM-hopeaan menneen kauden päätteeksi luotsanneeseen Tommi Silvennoiseen.

Suuri HJS-sydän vaihtuu toiseen suureen HJS-sydämeen, sillä Silvennoinen on valmentanut HJS:n eri ikäluokkia jo 20 vuotta. Viimeiset kaudet hän taivalsi matkaa HJS:n huippuvaiheen joukkueiden eli B- ja A-junioreiden kanssa. Vuosiin mahtui historiallisia saavutuksia HJS:n mittakaavassa, kun B-junioreissa saavutuksena oli SM-karsintasarjapaikka ja A-junioreissa jo mainittu SM-hopea.

Tommi, onko siirtyminen aikuismaailmaan pitkän juniorivalmennusuran jälkeen luontainen jatkumo vai hyppy tuntemattomaan?

“Vähän molempia. Tunne oli jo vuosi sitten, että junnupuoli on koluttu läpi ja seuraava askel on miesten puolella jossakin paikassa. Koen olevani valmis tähän hyppyyn eikä ole fiilistä, että tässä joutuisi syvään päähän. Oli hienoa olla kesällä mukana muutamassa edustuksen pelissä kentän laidalla näkemässä, että mikä vaatimustaso on”, Silvennoinen avaa tuntojaan.

“Pelihän se sitten näyttää kaiken. Kesällä olemme varmasti paljon viisaampia. Odottavaisin, mutta todella luottavaisin mielin olen lähdössä liikkeelle. Sitä jokapäiväistä duunia kun teemme niin uskon, että tästä tulee kaikille hieno kokemus.”

Silvennoinen kertoo, että aikoo aikuismaailmassakin luottaa omaan tapaansa tehdä asioita.

“Haluan olla arjessa lähestyttävissä ja omalta osaltani vaikuttaa positiivisesti ilmapiiriin. Silloin kun tehdään duunia niin tehdään duunia tosissaan ja vaatimustaso on kova, mutta sitten kun on vapaita hetkiä tai ei ole mitään systeemiä päällä niin voidaan keskustella ja naureskella kaikenlaista.”

Palloa hallitseva HJS

Silvennoisen HJS pyrkii olemaan palloa hallitseva ja pelin päällä oleva joukkue.

“Pelitavallisesti ajateltuna haluan pitää pallosta huolta pitkiä jaksoja. Toisaalta olen pragmaatikko ja ymmärrän, että esimerkiksi keväällä kenttien kunto vaikuttaa paljon tapaan pelata. En ole ollut muutamaan vuoteen pelitapanumerovalmentaja, vaan pelin tietyt arvot ja tavat toimia pitää näkyä joka kerta oli muodostelma mikä tahansa.”

HJS:llä on ensi kaudelle sopimukset jo 16 pelaajan kanssa, joten joukkueen rakennuksessa ollaan hyvässä vauhdissa. Pelaajatilanne antaa mahdollisuuden aloittaa kauteen valmistautumisen täysipainoisesti alusta lähtien.

“Joukkueeseen tulee jonkin verran vaihtuvuutta, kun osa ei jatka ja uusia pelaajia tulee heidän tilalle. Joukkueen muodostuminen on ihan hyvällä mallilla. Näytille on myös tulossa muutamia pelaajia tämän hetken tiedon mukaan.”