Joonas Orava kaksivuotiseen sopimukseen edustuksen kanssa
EdustusJulkaistu: 24.11.2022 12.40

Joonas Orava kaksivuotiseen sopimukseen edustuksen kanssa

Hämeenlinnan Jalkapalloseura on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen seuran omassa maalivahtitallissa kasvaneen Joonas Oravan kanssa.

“Olen pelannut seurassa 15 vuotta ja aina uskonut, että sopimus edustukseen tulee. Nyt se tuli, joten aika hyvältä kieltämättä tuntuu”, Orava kertoo iloisena.

Sopimus edustusjoukkueeseen on ollut aina 19-vuotiaan maalivahdin tavoitteena.

“Kun siirryin A-junioreihin B-ikäisenä vähän aiemmin niin tunsin, että kovaa duunia tekemällä pystyn joskus pelaamaan miehissä. Pari vuotta siinä meni, mutta nyt se mahdollisuus tuli."

Raamikas veräjänvartija pelasi viime kaudella ykkösmaalivahtina SM-hopeaa voittaneessa A-junioreiden joukkueessa. Tavoite tulevalla kaudella on kokonaisvaltaisessa kehittymisessä.

“Menen tammikuussa inttiin, joten se verottaa totta kai vähän, mutta siitä huolimatta duuni arjessa on se ykkösjuttu. Teen arkea mahdollisimman laadukkaasti ja sitten katsotaan, missä minuutteja tulee. Kokonaisvaltainen kehittyminen kaikilla osa-alueilla on tärkein tavoite”, Orava kertoo.

Orava on päässyt mukavasti sisään edustusjoukkuemaailmaan.

“Aika kiva jengi on koossa. Käytännössä kaikki ovat tuttuja ja joukossa on myös muutama uusi tuttavuus. Ryhmähenki on tosi hyvä ja treenaaminen maistuu.”

HJS:n päävalmentajalle Tommi Silvennoiselle Orava on tuttu pelaaja vuosien ajalta.

“Joonas oli viime kaudella SM-sarjan paras maalivahti. Se antaa ajatuksen hänen potentiaalista. Joonas on tosi motivoitunut ja hän on ollut aina lahjakas, mutta urheilullisuuden kanssa oli aiemmin vähän niin ja näin. Sen hän on laittanut kuntoon parin viime kauden aikana ja nyt päästään vasta mittaileen, että mihin potentiaali riittää.”

Silvennoinen näkee, että kaiken mennessä nappiin Oravasta voi tulla vastuunkantaja jo tällä kaudella.

“Se riippuu monista seikoista, mutta potentiaalia siihen on kyllä. Kehittymisen vuoksi hänelle on löydettävä pelejä Kakkosesta, mutta pelaako hän ykkösenä niin sitä on vaikea sanoa tässä vaiheessa. Kehitystä on tuettava ja onneksi Joonas on vielä A-ikäinen, joten hän pystyy pelaamaan myös siellä. Harjoitusympäristön muutos tukee myös Joonaksen edistymistä.”