Kalle Kopra janoaa maaleja ja menestystä
EdustusJulkaistu: 28.11.2022 14.30

Kalle Kopra janoaa maaleja ja menestystä

Kalle Kopra teki viime kaudella nousua HJS:n edustusjoukkueeseen. Mukavasti peliaikaa saanut 18-vuotias hyökkääjä esiintyi Kakkosessa 18:ssa ottelussa ja avasi myös maalihanansa, kun hän heilutti vastustajan verkkoa kolmeen otteeseen.

Kopran sopimus HJS:n kanssa jatkuu tällä kaudella.

"Viime kausi oli ensimmäinen kokonainen miehissä. Sain hyvin minuutteja, mihin olin tyytyväinen", Kopra tiivistää.

"Kake" oli mukana myös menestyksekkäässä A-poikien joukkueessa, jonka riveissä hän pelasi 14:ssä ottelussa laukoen komeat 13 maalia.

"Olen tyytyväinen omaan kehitykseen, mutta tällä kaudella on kehityttävä taas paljon lisää."

HJS-kasvatilla on selkeät sävelet tulevaa kautta kohden. Hyökkääjä janoaa tulosta niin itseltään kuin joukkueeltaan.

"Tavoitteena on luoda mahdollisimman paljon maaleja ja kamppailla joukkueen kanssa sarjan kärkipaikoista."

"Uusi valmentaja ja uusi joukkue tuovat vähän erilaista mukanaan, mutta odottavaisin mielin kohti uutta kautta", Kopra miettii.

Päävalmentaja Tommi Silvennoinen näkee Koprassa paljon potentiaalia tuloksen tekijäksi, mutta myös selviä kehityksen kohteita.

"Kallella on iso potentiaali. Suurin haaste hänellä on kokonaisvaltaisessa pelaamisessa, sillä futis on kuitenkin sadan metrin peli. Yläkolmanneksella Kalle on hyvä pelaaja ja hänellä on riittävä osaaminen maalintekoon, mutta puolustamisessa ja link up -pelaamisessa on kehitettävää. Meillä on valmennustiimin kanssa iso fokus, että saamme Kallesta kokonaisvaltaisemman pelaajan. Hän on koko junioriuransa elänyt maalinteon kautta, jota valmentajat ovat aina häneltä vaatineet. Kun mennään korkeammalle tasolle niin eri pelin vaiheiden merkitys korostuu."

Silvennoinen kertoo, että Kopra on erittäin motivoitunut pelaaja eikä hänen kohdallaan tarvitse huudella asenteen perään.

"Laadun kasvattaminen on se isoin juttu. Kalle on nuori poika, mutta hänellä on kuitenkin jo parin kauden ajalta minuutteja Kakkosesta ja viime kaudella varsinkin niitä kertyi jo paljon. Se on tärkeää koko joukkueen näkökulmasta."