HJS-kasvatti Aapo Haaja kaksivuotiseen sopimukseen edustusjoukkueen kanssa
EdustusJulkaistu: 05.12.2022 09.47

HJS-kasvatti Aapo Haaja kaksivuotiseen sopimukseen edustusjoukkueen kanssa

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran A-junioreiden vakioavaajiin viime kaudella kuulunut Aapo Haaja on solminut kasvattajaseuransa kanssa kaksivuotisen sopimuksen.

”Sopimuksesta on hyvät fiilikset. Merkitsee paljon, että olen ansainnut sen”, Haaja kuvailee.

Haaja astuu tammikuussa armeijan riveihin. Monikäyttöinen pelaaja tiedostaa asepalveluksen häiritsevän talven harjoituskautta, mutta asettaa silti tavoitteita odottavalle kaudelle.

”Se vaikuttaa treenaamiseen ja pelaamiseen, mutta tulevaan kauteen odotukseni ovat, että debytoisin Kakkosessa ja joukkueena olisimme kärkikahinoissa.”

19-vuotias Haaja astuu uuteen maailmaan juniorivuosien jälkeen, kun hän on osa miesten joukkuetta. Haasteita pelkäämätön pelimies on saanut oivan alun harjoituskaudelleen.

”Treenaaminen aikuisympäristössä on tuntunut hyvältä. Meillä on hyvä henki ja homma toimii”, Haaja toteaa.

HJS:n päävalmentaja Tommi Silvennoiselle Haaja on tuttu pelaaja junioripuolelta.

”Aapon isoimpia vahvuuksia on kamppailemisen taso pelistä toiseen. Hän antaa aina kaikkensa joukkueelle, tekee prässit loppuun, antaa takapaineet ja puolustaa hyvin. Hän on todella tunnollinen pelaaja ja sitä kautta hyvä pelaaja. Se on hieno piirre hänessä.”

”Näen, että Aaposta tulee pitkässä juoksussa vähintään hyvä Kakkosen pelaaja. Hän on pelannut montaa pelipaikkaa ja on käyttökelpoinen pelaaja niin laidalle kuin keskelle, koska hän on hyvä kamppailemaan ja liikkumaan. Aika näyttää mikä hänen pelipaikkansa tulee Kakkosessa olemaan. Se riippuu myös siitä, millaisen joukkueen saamme lopulta kasaan”, Silvennoinen pohtii.