Monipuolinen Oskari Luoma pysyy Hämeenlinnassa
EdustusJulkaistu: 07.12.2022 12.30

Monipuolinen Oskari Luoma pysyy Hämeenlinnassa

Hämeenlinnan Jalkapalloseura ja Oskari Luoma ovat solmineet yhden vuoden sopimuksen.

”Hyvät tuntemukset. Hienoa, että Hämeenlinnassa voi pelata näin korkealla tasolla, joten turha sitä on muualle lähteä, kun läpimurto Kakkosessa on vielä tekemättä”, Luoma kertoo.

Monilukuiseen omien kasvattien joukkoon kuuluva Luoma pelasi viime kaudella kuusi ottelua Kakkosessa ja oli johtavia pelaajia A-poikien SM-hopeajoukkueessa. Tällä kaudella tavoite on ahmia minuutteja edustuksessa.

”Yritän vakiinnuttaa pelipaikan Kakkosessa ja pelata hyvän kauden. Se tarkoittaa sitä, että olen avauksen pelaaja ja esiinnyn hyvin. Usein nämä menevät käsi kädessä.”

Monipuolinen ja usealla pelipaikalla käyttökelpoinen pelaaja odottaa, että HJS jatkaa kehittymistä myös joukkueena.

”Koitetaan olla kärkikahinoissa taas ja saada viime vuotta parempi kausi. Tavoite on mennä joukkueena jälleen eteenpäin. Täällä on hyvä, positiivinen ja kilpailullinen meininki. Meillä on todella hyvä treeniympäristö”, Luoma sanoo.

HJS:n päävalmentaja Tommi Silvennoinen kuvailee Luomaa adjektiiveilla nuori, nälkäinen ja nopea.

”Oskari haluaa todella paljon kehittyä pelaajana ja hänellä on unelma, että hän pystyisi pelaamaan mahdollisimman korkealla tasolla. ”Osku” tekee harjoituksissa ja omalla ajallaan töitä sen eteen.”

Silvennoinen kehuu erityisesti Luoman puolustusvalmiuksia.

”Nuoreksi pojaksi hän puolustaa laadukkaasti. Se saattaa olla nuorelle pelaajalle ongelma, kun pelaaminen suuntautuu liiaksi ylöspäin. Oskari on lisäksi moderni pelaaja ja valmentajan näkökulmasta hyvin monikäyttöinen, sillä hän pystyy pelaamaan useampaa pelipaikkaa. Oskun voi laittaa wing backiksi tai laituriksi kummalle puolelle tahansa sekä alemmaksi tai ylemmäksi keskikentäksi.”

Silvennoinen näkee, että Luomalla on mahdollisuus ottaa iso rooli Kakkosessa.

”Olemme ehdottomasti sillä radalla. Oskari tulee varmasti saamaan peliaikaa ja ilman suurempia loukkaantumisia hänellä on siihen edellytykset.”