A-junioreiden hopeajoukkueen kapteeni Matti Nokkonen on seuraavan askeleen kynnyksellä
EdustusJulkaistu: 02.01.2023 14.50

A-junioreiden hopeajoukkueen kapteeni Matti Nokkonen on seuraavan askeleen kynnyksellä

Matti Nokkonen toimi viime kaudella Hämeenlinnan Jalkapalloseuran A-junioreiden menestysjoukkueen kapteenina. Pääsääntöisesti A-junioreiden mukana pelannut Nokkonen pääsi tekemään myös debyyttinsä miesten Kakkosessa ja esiintyi lisäksi kahdessa Suomen cupin ottelussa. Edustusjoukkuedebyytin Nokkonen teki jo toissa kaudella cup-otteluiden tohinassa.

Tällä kaudella Nokkonen odottaa ottavansa entisestään askeleita eteenpäin.

”Itsellä on varmastikin viimeisen kasvun löytäminen aikuispelaajaksi, kun parilla kaudella olen käynyt niin sanotusti jo varvasta kastamassa”, Nokkonen miettii.

Monikäyttöinen puolustuspään pelaaja on tyytyväinen kauden aloitukseen.

”Hyvillä fiiliksillä lähdin tauolle. Treeneissä on ollut vauhtia ja intensiteettiä, ja joukkue on yhtenäistynyt hyvin jo lyhyessä ajassa”, Nokkonen kehuu.

Suurella sydämellä kentällä taisteleva HJS-kasvatti haluaa olla mukana mittelemässä sarjan kärkipäässä.

”Toivon, että pystymme taistelemaan korkeista sijoituksista ja pitämään vauhdin sekä taistelutahdon yllä kauden viimeisen pillin vihellykseen asti. Mielenkiinnolla odotan uutta kautta, sillä meillä on hyvä porukka koossa ja tuttu valmennus on tuonut hyvän tekemisen meiningin viime kaudelta mukanaan”, Nokkonen kertoo.

Nokkonen on tuttu pelaaja päävalmentaja Tommi Silvennoiselle, jonka ryhmässä puolustajalla oli iso pelillinen ja henkinen rooli.

”Masalla on kovat sisäiset tavoitteet pelaajaksi tulemiselle, ja hän on päässyt vähän jopa yllättämään minut harjoitellessaan edustuksen mukana. Vasenjalkaisena ja monikäyttöisenä pelaajana hän pystyy pelaamaan kahden ja kolmen linjassa vasempana topparina sekä myös wing backina.”

Silvennoinen toivoo, että Nokkonen pystyy kehittymään kauden aikana vastuunkantajaksi myös edustuksessa.

”Masa on oman kylän poikia ja hän oli viime kaudella tosi hyvä pelaaja meille. Nyt hänen tarvitsee ottaa seuraavat stepit, jotta hänestä tulee hyvä pelaaja Kakkoseen.”