Matias Junna siirtyy Hakan organisaatiosta HJS:ään
Julkaistu: 01.03.2023 09.25

Matias Junna siirtyy Hakan organisaatiosta HJS:ään

Hämeenlinnan Jalkapalloseura vahvistuu Matias Junnalla. Vasta 16-vuotias puolustaja vakuutti päävalmentaja Tommi Silvennoisen testijakson kypsillä otteillaan.

”Matias tuli todella ennakkoluulottomasti mukaan, ja on mennyt ja menee joka viikko eteenpäin. Todella positiivinen yllätys Matias on ollut”, Silvennoinen kehuu.

HJS:ssä jalkapallotaipaleensa aloittanut Junna saapuu valkopaitoihin Hakasta, jonne hän siirtyi 13-vuotiaana. Nyt hän kuitenkin kokee, että paras ratkaisu kehittymisen kannalta on saapua takaisin kotiseuraan.

”Haluan mennä urallani eteenpäin ja näen, että tämä on paras ratkaisu sen kannalta”, Junna kuvailee.

Viime kaudella Hakan kakkosjoukkueen mukana pääosin harjoitellut Junna teki debyyttinsä miesten peleissä, kun hän pelasi valkeakoskelaisten riveissä neljä ottelua Kolmosta. Tällä kaudella tähtäin on luonnollisesti sarjatasoa ylempänä. 2006-syntynyt lupaus luottaa kykyihinsä.

”Tavoitteena on tehdä debyytti Kakkosessa ja saada mahdollisimman paljon peliminuutteja. Samalla haluan auttaa joukkuetta pääsemään eteenpäin. Uskon, että minulta löytyy jo valmiutta pelata tällä tasolla.”

Harjoittelu kovemmassa ympäristössä on ollut korkealle tähtäävän pelaajan mieleen.

”Todella hyvältä on maistunut. Tämä on erinomainen ympäristö kehittyä ja olen tykännyt olla mukana”, Junna kehuu.

Silvennoinen näkee Junnalle käyttöä Kakkosessa jo tulevalla kaudella.

”Kyllä hän mahtuu pelaamaan ilman muuta. Hän kuuntelee, haluaa oppia ja tekee jatkuvasti töitä kehittymisensä eteen. Hän on käynyt jo pelaamassa muutaman A-junioreiden ottelun ja on käyttökelpoinen pelaaja SM-karsintapeleihin talven ja kevään aikana. Isot minuutit nostavat valmiutta pelata myös edustuksessa”, Silvennoinen toteaa.

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30