Maalivahtiosasto on kunnossa ‒ Joonas Immonen sopimukseen HJS:n kanssa
Julkaistu: 17.03.2023 14.01

Maalivahtiosasto on kunnossa ‒ Joonas Immonen sopimukseen HJS:n kanssa

Kakkosen parhaimpiin maalivahteihin viime kaudella kuulunut Joonas Immonen, 25, on allekirjoittanut kauden 2023 kattavan sopimuksen HJS:n kanssa.

”Hyvä fiilis on jatkaa. Viime vuonna olimme pitkään nousutaistelussa mukana ja sitä (nousua) lähdemme hakemaan myös tällä kaudella. Ei ole mitään järkeä pelata Kakkosessa, jos vain tyydymme osallistumaan”, Immonen lataa.

19 ottelua Kakkosessa ja kaksi ottelua Suomen cupissa viime kaudella pelannut Janakkalan Pallon kasvatti siirtyi siirtoikkunan loppuvaiheessa Vaasan Palloseuran riveihin. Syksy Veikkausliigaorganisaatiossa oli miehen mukaan silmiä avannut kokemus.

”Kyllä se ihan eri touhua on, kun pelaajat ovat ammattilaisia ja keskittyvät vain futikseen. Tempo oli isoin ero Kakkoseen verrattuna. Pallo liikkui paljon vauhdikkaammin ja tilanteet tulivat eteen nopeammin.”

Ammattilaisuus on maalivahdille edelleen selkeä tavoite.

”En minä tänne jäähdyttelemään tule missään tapauksessa. Ammattilaisuus on kirkkaana mielessä vielä jossain vaiheessa, ja HJS on hyvä ympäristö ottaa steppejä eteenpäin kohti sitä tavoitetta”, Immonen kertoo.

Kokemusta Veikkausliigasta ja Ykkösestä omaava Immonen on suunnannäyttäjä koko joukkueelle, mutta ennen kaikkea 19-vuotiaalle kollegalleen Joonas Oravalle.

”Olen mentori nuoremmille totta kai. On uusi tilanne itselleni olla vanhin maalivahtiporukassa ja ylipäätään vanhimpia koko joukkueessa. Tehtäväni on näyttää omalla tekemiselläni mitä vaatii, jos haluaa tavoitella ammattilaisuutta. Siellä on kuitenkin joskus tullut jo oltua”, Immonen miettii.

Immonen näkee, että Hämeenlinnaan on tälle kaudelle rakentumassa joukkue, jossa on hyvä sekoitus nuoruuden intoa ja sopivaa kokemusta.

”Kyllä meissä hyvä potentiaali on. Toki sarjan alkuun on enää kuukauden verran ja hiomista riittää, mutta kova luotto on jengiin”, Immonen sanoo.

HJS:n päävalmentaja Tommi Silvennoinen on syystäkin tyytyväinen Immosen sopimuksesta.

”Joonas oli viime kaudella B-lohkon paras maalivahti. Olen todella tyytyväinen, että hän jatkaa meillä. Hänellä on paljon kokemusta miesten peleistä, joten siinäkin mielessä Joonas on iso palanen joukkuetta. Hänelle on tarjolla iso rooli tälläkin kaudella.”

Myös Silvennoinen alleviivaa Immosen tärkeää roolia yhtenä joukkueen johtohahmona.

”Hän pystyy jakamaan eri ympäristöistä keräämäänsä kokemusta meidän nuoremmille jätkille. Toisaalta myös uskon, että Orava tulee kirittämään häntä tällä kaudella hyvin. Maalivahtiosastomme on kunnossa ja erittäin kilpailukykyinen.”

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30