HJS otti rutiinivoiton TPV:stä viimeisessä harjoitusottelussa
Julkaistu: 16.04.2023 10.49

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran viimeinen harjoitusottelu ennen ensi viikon lauantaina alkavaa Kakkosta päättyi helpohkoon 1‒0-voittoon sarjaporrasta alempana pelaavasta TPV:stä. Pelillisesti selvä, mutta numeroiden valossa tiukka kamppailu päättyi lopulta 1-0 Jonni Thusbergin 67 minuutin osumalla.

HJS heilutti tahtipuikkoa ottelussa alusta lähtien eikä luovuttanut otettaan missään kohtaa. Laadukkaita maalipaikkoja oli useampia, mutta viimeistelyn terävyys jätti toivomisen varaa. Puolustussuuntaan tekeminen oli muutaman ottelun jälkeen taas parempaa eikä TPV uhannut HJS-maalia kertaakaan.

Parasta mahdollista valmistautumista ensi viikkoa ajatellen ottelu ei tempon ja intensiteetin osalta ollut, mutta HJS:n päävalmentaja Tommi Silvennoinen haki positiivisia asioita muista osa-alueista.

”Kontrolloitu esitys kaikkiaan ja ihan hyvä peli siihen nähden, että tällä viikolla treenattiin vielä kovaa. Saimme 19 pelaajalle pelituntumaa ja viikolle tapahtumat täyteen, kun pääsiäinen oli välissä eikä maanantaina treenattu. Hyvillä mielin voimme nyt kääntää katseita maanantaihin ja sitä kautta valmistavaan viikkoon.”

HJS aloitti ottelun vahvasti ja lähenteli TPV-maalia ensimmäistä kertaa viidennellä minuutilla. Hamza Lassoued riisti pelivälineen itselleen ja pääsi laukomaan kuudentoista nurkilta, mutta jysäytti kovan vedon yli maalin.

Hyökkäyksiä jatkuvasti varsinkin Miika Paussun kautta oikealta vyöryttänyt HJS löysi paljon tiloja TPV:n alakerrasta, mutta ei pystynyt hyödyntämään aihioitaan parhaalla mahdollisella tavalla.

26 minuutilla Severi Keskitalo, Paussu ja Niko Mikkonen järjestivät Kalle Kopralle hyvän maalintekopaikan boksiin, mutta Kopran vedon torjui mainiosti TPV-maalivahti.

Kolme minuuttia myöhemmin ensimmäisen jakson hahmo Paussu keskitti etutolpalle leikanneelle Kopralle, mutta hänen ohjauksensa torjuttiin kulmapotkuksi.

Seuranneesta kulmapotkusta TPV oli tehdä palveluksen kotijoukkueelle, kun väärään suuntaan lähtenyt purkupallo meni vain niukasti maalin ohi.

40 minuutilla laitojen kautta pitkälti edennyt HJS osoitti, että se kykenee vastustajan pakan aukaisemiseen myös keskemmältä kenttää. Hyvin rakennettu hyökkäys eteni Lassouedille, mutta jälleen kerran TPV-maalivahti venyi mainioon torjuntaan.

HJS yritti vielä kerran riiston jälkeen, mutta Paussun kärkkäri ei osunut puolittaisesta läpiajosta kohdilleen.

Oikea laita oli HJS:n ensimmäisen jakson syömähammas, jota kautta joukkue eteni useampaan otteeseen vaarallisesti.

”Ei se mitenkään suunnitelmissa ollut tulla oikealta laidalta niin paljoa, mutta vastustaja vähän tarjosi pelin meille sitä kautta. Oma laitapelaamisemme oli muutenkin mukiinmenevää kumpaankin suuntaan koko pelin ajan”, Silvennoinen mietti.

Toinen jakso

Ottelun toinen jakso muistutti pitkälti ensimmäistä nelivitosta. Peliä kontrolloinut HJS pääsi yrittämään ensimmäisen kerran 54 minuutilla, kun Lassoued sai jälleen jalkansa vapaaksi, mutta ohi suuntautunut veto sai miehen jo hieman turhautumaan.

57 minuutilla Keskitalo nousi vahvasti boksiin ja matala syöttö löysi Paussun. Hyökkääjän ohjaus kuitenkin torjuttiin ja lukemat pysyivät sitkeästi maalittomana.

Tunnin tietämillä kentällä nähtiin iso tuuletus, kun HJS suoritti pelaajavaihtoja seitsemän kenttäpelaajan ja maalivahdin verran.

Penkiltä tuoretta voimaa tuoneet Matias Junna ja Jonni Thusberg vastasivatkin HJS:n voittomaalista. Elmeri Supperin tarkka puolenvaihto löysi laitapakiksi tulleen Junnan, jonka matala keskitys päätyi Thusbergille, joka ei jättänyt mitään arvailujen varaan, vaan laukoi pallon ykkösellä verkon perukoille.

Daniel Pensasto pääsi vielä loppuhetkillä puolittaiseen läpiajoon, mutta hänen vetonsa päätyi TPV-maalivahdin syliin.

TPV-ottelu tuotti hämeenlinnalaisille harjoituskauden toisen nollapelin.

”Alanelikko puolusti jämäkästi, mikä oli yksi syy sille, ettei TPV:llä paikkoja ollut. Siihen olen eniten tyytyväinen. Yläprässi toimi ihan hyvin ja tuotti muutamia riistoja. Keskikentällä vastustajan merkkaaminen heidän avauspelaamistaan vastaan oli hyvällä tasolla” Silvennoinen luetteli päivän positiivista antia.

Sarja alkaa lauantaina! Kotiavaus HJS‒PIF lauantaina 22.4. kello 16.00 Meijerin kentällä! Tervetuloa!

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)