Hollantilaispuolustaja Sil Bos vahvistaa hämeenlinnalaisryhmää vuoden pituisella sopimuksella
Julkaistu: 20.04.2023 18.00

Hollantilaispuolustaja Sil Bos vahvistaa hämeenlinnalaisryhmää vuoden pituisella sopimuksella

Hämeenlinnan Jalkapalloseura saa hollantilaisvahvistuksen, kun 22-vuotias puolustaja Sil Bos pukeutuu HJS-paitaan kaudella 2023.

”Kaikki on ollut uutta ja erilaista, ja aika on mennyt joukkueeseen, kaupunkiin ja maahan totutellessa. Olen tutustunut joukkuekavereihin ja kaikki ovat mukavia ihmisiä. Harjoitusten ulkopuolella tulee jo vietettyä aikaa muiden pelaajien kanssa”, Bos kertoo.

Myös näyttävä Hämeenlinnan kaupunki tulee tutummaksi päivä päivältä.

”Keskustan alue on jo aika tuttua Hämeen linnaa myöten. Aulangollakin olen käynyt ja se on erittäin kaunis paikka. Tutustuminen jatkuu joka päivä”, Bos hymyilee.

Pienessä, alle 700 asukkaan, Mildamin kylässä Heerenveenissä kasvanut Bos aloitti jalkapallon pelaamisen VV Heerenveenissä ja on pelannut urallaan sekä SC Cambuurin että FC Groningenin akatemioissa.

”Minut vapautettiin viime vuonna SC Cambuurista ja etsin uutta mahdollisuutta itselleni Hollannista. Niin ei kuitenkaan tapahtunut, joten pelasin ennen tänne tuloani VV Heerenveenissä amatööritasolla”, Bos kertaa.

Bos päätyi Hämeenlinnaan suomalaisen agenttinsa kautta.

”Halusin pelata jalkapalloa ja lähteä toiseen maahan. Sitten minulle tuli mahdollisuus saapua Suomeen. On hauskaa tutustua uuteen kulttuuriin ja uusiin ihmisiin, joten päätin lähteä seikkailua kohti. Teen samalla yliopisto-opintojani loppuun etänä Hollantiin. Jäljellä on enää yksi lukuvuosi ja lopputehtävät”, liiketaloutta opiskeleva Bos kertoo.

Sekä topparina että laitapakkina operoiva Bos toivoo kauden menevän putkeen niin joukkueelta kuin häneltä itseltään.

”Haluan pelata niin paljon kuin mahdollista ja olla tärkeä pelaaja joukkueelle. Ehkä tulen nähdyksi ylempänä pelaavien joukkueiden toimesta ja saan steppejä eteenpäin. Ja toisaalta, meidän on tällä kaudella myös tähdättävä nousuun.”

Bos on harjoitusten ja muutaman pelin kautta ehtinyt saamaan hieman kuvaa hollantilaisen ja suomalaisen jalkapallon eroista.

”Isoimmat erot ovat taktiikassa ja pelaajien kuntotasossa. Hollanti on tunnettu tietynlaisesta pelaamisen identiteetistä, joka on Suomeen verrattuna erilainen. Teknisesti pelaajat ovat aika hyviä täällä ja meilläkin on paljon pelitaitavia pelaajia, mutta suurin haaste on tehdä kaikki suoritukset mahdollisimman kovalla intensiteetillä.”

HJS:n päävalmentaja Tommi Silvennoinen kertoo, että Bosin ammattimainen ote antaa laadukkaan esimerkin joukkueen muille pelaajille.

”Sil tuo meille kansainvälisen tuulahduksen. Hän on ollut Hollannissa hyvissä akatemioissa ja hänestä näkyy hollantilainen jalkapallokoulutus. Sil on mukava persoona, joka on tullut hyvin mukaan ryhmään. Hänestä huokuu kentällä tietynlainen preesens taustansa kautta.”

HJS:n keskuspuolustuksessa on kova tunku avauskokoonpanon paikoille.

”Linjassa, kuten muillakin pelipaikoilla on erittäin hyvä kilpailuasetelma. Meillä on pari topparia, jotka pystyvät pelaamaan myös laitapakkina. Puolustuksen suhteen tilanne on oikein hyvä. Muutenkin meillä on paljon pelaajia, jotka pystyvät pelaamaan paria eri pelipaikkaa. Se on iso vahvuus, jonka eteen on tehty paljon töitä”, Silvennoinen sanoo.

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30