Eero Lamberg palaa Hämeenlinnaan loppukauden mittaisella lainasopimuksella
Julkaistu: 18.08.2023 14.50

Eero Lamberg palaa Hämeenlinnaan loppukauden mittaisella lainasopimuksella

Kantahämäläisen jalkapallokoulun kasvatti Eero Lamberg siirtyy Hämeenlinnan Jalkapalloseuran riveihin loppukauden kattavalla lainasopimuksella.

Lamberg siirtyi viime vuoden tammikuussa HJS:n paidasta SJK:n organisaatioon, jossa läpimurtoa ovat vaikeuttaneet loukkaantumishuolet. Tällä kaudella Lamberg on pelannut SJK Akatemia/2:n paidassa 13 ottelua Kolmosessa.

Lamberg toivoo, että paluu valkopaitaan on uuden alku.

”Se on hyvä ja kuvaava ilmaus. Tuntuu hyvältä olla tutussa ympäristössä ja päästä pelaamaan täällä. Odotan innolla loppukautta ja peliminuutteja”, Lamberg kertoo.

”Seinäjoen aika oli haastavaa, mutta todella opettavaista laadukkaassa ja ammattimaisessa ympäristössä. Opin kaikenlaista itsenäistymisestä ja urheilijan elämästä, kun eletään ammattilaisarkea.”

19-vuotiaalla Lambergilla on kokemusta Kakkosesta HJS:n paidassa jo kausilta 2020 ja 2021. Lamberg toivoo, että hän pystyy omalta osaltaan auttamaan joukkuettaan taistelussa sarjapaikasta.

”Totta kai tavoitteena on kerätä mahdollisimman paljon pisteitä ja pysyä Kakkosessa. Maalinteon suhteen on myös kova palo silmissä.”

Viime viikon perjantaina joukkueen mukaan liittynyt Lamberg ei ollut vielä pelikelpoinen EPS-ottelussa, mutta on mukana lauantain HJS-päivän kruunaavassa Ilves-Kissat-ottelussa.

”Alkuviikon treenit tuntuivat hyvältä, ja siellä rupesi paistamaan sellainen taisteluasenne, jolla pisteitä kaivetaan tavalla tai toisella. Luulen, että pohja on hyvä loppuviikkoa ja -kautta varten. Luottoa löytyy.”

HJS:n päävalmentajan Tommi Silvennoisen mukaan monipuolinen Lamberg tuo vaihtoehtoja HJS:n pelaamiseen.

”Eero pystyy pelaamaan laitakaistalla niin pakkina kuin hyökkääjänä, joka monipuolistaa vaihtoehtojamme. Hänen tulonsa myös paikkaa Lauri Kestin lähtöä.”

”Eero kärsi viime vuonna vammasta, mutta on tämän kauden ajan harjoitellut hyvin ja hyvässä ympäristössä mikä kyllä näkyy. Jos Eero lähti meiltä vähän poikasena pois, on hän tullut miehenä takaisin”, Silvennoinen sanoo.

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30