5
HUH
18.30
Edustus, Kakkonen

FC Inter/2 - HJS   2 - 2

Veritas stadion

HJS ja Inter/2 tasasivat pisteet kauden avauksessa

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran pistetili aukesi heti kauden avausottelussa, kun se nappasi mukaansa vieraspisteen Veritas Stadionilta. Eetu Kajanto ja Gezim Voca tekivät tuplat mieheen joukkueidensa välisessä 2‒2-tasapelissä (1‒2).

Voca vei Interin johtoon 10 minuutilla, kun kotijoukkue murtautui kymppialueen kautta tekopaikkaan eikä vaaralliseksi maalintekijäksi tiedetty Voca antanut mahdollisuuksia HJS-maalivahti Luukas Meltorannalle.

Kajanto tasoitti komealla maalilla 19 minuutilla. Peli kulkeutui Valtteri Lindbergin kautta laitaan Aleksi Ikoselle, jonka keskityksen Kajanto puski vapaasti maaliin takatolpalta. Maali oli lähellä jo edeltäneestä tilanteesta, kun Lindberg yritti viimeistelyä vastahyökkäyksestä, mutta Tino Kangasaho venyi pallon tielle.

Kajannon toinen oli hienojen maalien illan komein. Haka-laina Tuukka Törmä riisti pallon keskialueella ja syötti sen Kajannolle. Puolesta kentästä pallon kanssa vauhtiin ampaissut hyökkääjä päätti pitkän kuljetuksen kauniiseen laukaukseen takakulmaan juuri boksin sisäpuolelta.

Pari minuuttia ennen Kajannon maalia Interillä oli mahdollisuus siirtyä johtoon, mutta Meltoranta oli vesittänyt tämän aikeen. 16-vuotias maalivahti esiintyi Kakkosen debyytissään muutenkin mallikkaasti.

35 minuutilla Interin tasoitus oli lähellä, kun Joel Asikainen ampui pallon yläriman kautta yli.

Interin aikaisesta maalista huolimatta HJS:n päävalmentaja Mikko Manninen oli tyytyväinen joukkueensa avauspuolikkaaseen.

”Ei meidän aloitus huono ollut, vaan olimme aktiivisia ja pelissä mukana. Vastustaja rakenteli hyvin sen 1‒0-maalin. Useamman kerran olemme treenikauden aikana joutuneet takaa-ajoasemaan ja jatkoimme hyvin maalin jälkeen. Teimme hienon maalin vastahyökkäyksestä, ja Edin kova duuni ja yksilösuoritus vei meidät johtoon. Eka jakso oli hyvä meiltä”, Manninen sanoi.

Myös toisen jakson alku oli HJS:n näkökulmasta hyvää pelaamista ja ottelun kokonaiskuva säilyi tasaisena. Kentällä nähtiin kaksi joukkuetta, jotka halusivat olla aktiivisia ja määrätä pelin tahtia.

56 minuutilla kummassakin päässä nähtiin tilanteenpoikaset. Ensin Ikonen sai jalan vapaaksi 18 metrissä, mutta vetoon ei tullut tarvittavaa voimaa. Seuraavasta hyökkäyksestä Interin Juuso Enbuska kokeili keskityksestä, mutta Meltoranta torjui.

59 minuutilla Inter tuli uudestaan laitaa pitkin ja löysi maalin edestä Vocan, jonka ohjaus ahtaassa tilassa meni ohi.

66 minuutilla HJS eteni nopeasti keskikaistaa. Toinen pelissä mukana ollut Haka-laina Akseli Lehtomäki syötti boksin sisään kirmanneelle Ikoselle, mutta hänen laukaus meni maalin ohi.

Inter tuli tasoihin 70 minuutilla. Voca asettui pallon taakse vapaapotkuun noin 25 metristä eikä Meltoranta ennättänyt painavan laukauksen eteen.

Hetken päästä Meltorantaa tarvittiin jälleen. Inter pääsi hieman onnekkaastikin tekopaikkaan boksin sisälle, mutta Meltoranta nollasi Bämo Ahmadin aikeet.

76 minuutilla Lehtomäki pääsi paikkaan boksissa, mutta Inter-puolustaja ennätti viime hetkellä vedon tielle. Tilanne jatkui ja Gerald Ben syötti maalin eteen Kajannolle, mutta hattutemppu jäi tällä kertaa syntymättä.

Viimeisen vartin tahtia määräsi Inter, mutta tiiviisti ja uhrautuvasti puolustanut HJS ei antanut kotijoukkueelle tilaisuuksia voittomaalin tekemiseen. Manninen kiitteli joukkueensa puolustusasennetta ja antoi tunnustusta vastustajalle.

”Toinen jakso aloitettiin hyvin, mutta ehkä bensa vähän loppui jossain vaiheessa. Inter oli myös tosi hyvä. Se on hyvin valmennettu joukkue ja tiesi mitä tehdä kentällä. He olivat vaarallisia, kun pääsivät meidän puolelle, mutta puolustimme kurinalaisesti ja teimme duunin puolustussuuntaan hyvin.”

”Olen tyytyväinen vieraspisteeseen. Toki johdon menettäminen harmittaa, mutta kaverilla on aika hyvä laukoja vapareihin”, Manninen totesi.

Jos talvikauden aikana Eetu Kajannon harteilla oli apina, niin tosipelien alkaessa jalka kävi lämpimänä valmistautumista häirinneestä sairastelujaksosta huolimatta. Perjantai-illan saldona oli kaksi komeaa maalia, joista jälkimmäinen oli näyttävä yksilösuoritus.

”Sain hyvän startin. Aleksi pisti kermaleivoksen suoraan päähän, josta oli kiva laittaa eka sisään. Se oli muutenkin hyvin pelattu tilanne ja Limpun kautta rakennettu hyökkäys. Siitä tuli itseluottamusta ja sitä kautta toinen maali. Pääsin tulemaan vasemmalta aika vapaasti ja ajattelin antaa laulaa ja takakulmaan se sitten helähti. Hyvä fiilis jäi”, Kajanto kuvaili.

Illan ottelua hyökkääjä kuvaili hieman kaksijakoiseksi.

”Oli kova vastus kyllä. Pelasimme ja taistelimme hyvin. Ensimmäinen jakso oli meiltä vahvaa tekemistä. Toisella meni vähän puuroksi. Emme saaneet oikein tasapainoa pelaamiseen emmekä pystyneet pitämään palloa. Sitä kautta Inter sai pidettyä palloa ja pääsi peliin mukaan. Saimme kyllä luotua muutaman paikan myös toisella jaksolla, joista olisi voinut mennä, mutta olen tyytyväinen tasapeliin”, Kajanto kertoi.

”Aina olisi tietty kivempi voittaa, mutta tämä oli ihan hyvä startti. Tällä tavalla kun pelataan niin voittoja pitäisi tulla”, Kajanto päätti.

HJS pelit jatkuvat ensi viikon lauantaina SexyPöxyjä vastaan Espoossa. Kotiavaus on edessä 20.4. kello 16.00 TPV:tä vastaan Loimua-kentällä.

Kokoonpano:

Luukas Meltoranta

Simo Paakkanen

Elmeri Supperi

Jami Kyöstilä

Topias Listo (Dennis Hoekman 73’)

Oskari Luoma

Medo

Tuukka Törmä (Akseli Lehtomäki 58’)

Aleksi Ikonen (Matti Nokkonen 90’)

Valtteri Lindberg (Gerald Ben 46’)

Eetu Kajanto

--

Riku Haavisto

Valtteri Ahokas

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30