Murtautumisvaikeudet vaivasivat HJS:ää ‒ MyPa nollasi hämäläisvieraat
EdustusJulkaistu: 10.03.2024 11.43

Murtautumisvaikeudet vaivasivat HJS:ää ‒ MyPa nollasi hämäläisvieraat

Lehtomäen tekonurmi jäi HJS:ltä valloittamatta, kun isäntäjoukkue Myllykosken Pallo kuittasi helmikuun alun maalin tappionsa Hämeenlinnassa maalin voitoksi 1‒0-numeroin. Ottelun ainokaisen teki Joakim Joutjärvi heti toisen jakson alkuun.

Ottelun lopputulos kuvastaa koko lailla pelin luonnetta. HJS:llä oli vaikeuksia luoda uhkaa viimeisellä kolmanneksella eikä joukkue päässyt todella vaarallisiin tekopaikkoihin juuri ollenkaan.

MyPa sai pelin aikana muutaman paikan sekä itse luoden että HJS:ltä saaden, ja osui kerran verkkoon, kun HJS puolusti keskitystilanteen huonosti eikä pilkulta tälläämään päässyt Joutjärvi erehtynyt pelin parhaasta paikasta.

”Ei pystytty tänään ihan sellaiseen peliin kuin parissa aikaisemmassa. MyPa prässäsi alkuun ylhäältä ja aiheutti vaikeuksia pelinavaamiseemme. Parinkympin jälkeen saimme hyvin otetta pelistä, mutta emme pystyneet luomaan mitään vaarallista. Olikohan vastustajan veskarilla pariakaan torjuntaa ensimmäisellä jaksolla”, pohti HJS:n päävalmentaja Mikko Manninen.

Lumiseen pääkatsomoon asettuneet kotikannattajat saivat nauttia ensimmäisen parikymppisen MyPan hallinnasta. Mitään kovinkaan vaarallista ei kotijoukkue luonut ennen kuin HJS sai pidempiä pallonhallintajaksoja ja sen myötä myös peliä rauhallisemmaksi.

Jakson loppupuolella MyPa-hyökkääjä pääsi kokeilemaan pienehköstä kulmasta, mutta HJS:n testattavana ollut maalivahti Riku Lelo Lun Koka piti hyvällä reaktiotorjunnalla ensimmäisen jakson maalittomana.

Toinen jakso sai murheellisen alun Joutjärven maalista. Manninen harmitteli tilannetta.

”Paljon on puhuttu boksin puolustamisesta ja miten pitää siellä toimia, mutta vielä täytyy jatkaa puhumista.”

Ilme oli kirkastua muutama minuutti myöhemmin, kun Valtteri Lindberg peippaili boksissa tarjoten vetopaikan Innocent Nshizirungulle, mutta Innon tykki suuntautui päin MyPan maalivahtia.

56 minuutilla HJS menetti pallon keskialueella, mutta MyPan pelaajan viimeistely vastahyökkäyksestä ei onnistunut. Minuuttia myöhemmin MyPa sai hyvän uuden mahdollisuuden, mutta ”Lelo” HJS:n maalissa torjui tilanteen kulmapotkuksi.

70 minuutilla MyPan pelaaja kokeili boksin rajalta tilanteenvaihdon jälkeen, mutta Lelo nappasi torjunnan alakulmasta.

Toisen jakson alkupuolella edustusjoukkuedebyyttiinsä vaihdettu, vasta 15-vuotias hyökkääjälupaus, Jussi Virtanen liikkui itsensä boksissa vapaaksi vartti ennen loppua, mutta hyvästä paikasta lähtenyt laukaus torjuttiin MyPa-puolustuksen toimesta.

HJS alkoi taistelemaan voitosta viimeisen kympin aikana, kun se sai painetta MyPan päähän. 82 minuutilla Jonni Thusberg ajoi boksiin ja syötti pallon takaviistoon Lindbergille, mutta ”Limppu” ei saanut täyttä voimaa viimeistelyynsä.

86 minuutilla Elmeri Supperi pääsi laukomaan Jami Kyöstilän tarjoilusta, mutta veto pysähtyi sivuverkon väärälle puolelle. Enempää yrityksiä ei nähty

Maalipaikkojen luominen oli tänään tuskaa ajoittain mukavasti soljuneesta pallollisesta pelaamisesta huolimatta.

”Pääsimme kolmeenkymppiin ihan hyvin ja välillä kymppialueellekin, mutta murtautuminen oli vaikeaa. Aloitteet linjan taakse puuttuivat ja peli meni enemmän pyörittelyksi. Tietty tappamisen meininki puuttui pelaamisesta. Loppuun saimme painetta ja oli muutama läheltä piti -tilanne, mutta ei saatu maalia”, Manninen mietti.

”Meillä oli tosi hyvä treeniviikko alla ja olisi ollut mukava lopettaa hyvään matsisuoritukseen, mutta se ei toteutunut. Ei muuta kuin maanantaina takaisin treenikentälle”, Manninen totesi.

HJS pelaa seuraavan ottelunsa lauantaina 16.3. kello 19.45 alkaen. Säästöpankki-areenan lauantaisaunan löylyvieraaksi saapuu Veikkausliigaan valmistautuva FC Haka.

Vanajaderbyyn on viiden (5) euron sisäänpääsymaksu. HJS-jäsenistö (Jopoxin jäsenkortilla) ja alle 7-vuotiaat ilmaiseksi. Haka-otteluun pääsee myös kausikortilla. Olemme lähettäneet kausikorttilaisille sähköpostia Haka-ottelusta.

Tervetuloa!

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30