Valtteri Lindberg kahden vuoden sopimukseen kasvattajaseuransa kanssa
EdustusJulkaistu: 03.04.2024 13.58

Valtteri Lindberg kahden vuoden sopimukseen kasvattajaseuransa kanssa

Hyökkääjä Valtteri Lindberg, 19, on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen Hämeenlinnan Jalkapalloseuran kanssa.

Talven harjoituskaudella Lindberg oli tehokkain HJS-pelaaja viidellä maalillaan, joista yksi syntyi Veikkausliigaseura Hakan verkkoon. Lindberg on pelannut alkuvuodesta myös kolme ottelua A-poikien SM-karsintasarjaa, joissa vastustajan verkko on heilunut neljästi.

”Harjoituskausi on sujunut hyvin ja on tullut onnistumisia. Monta maalia on tullut tehtyä ja olen kehittynyt eteenpäin”, Lindberg sanoo.

HJS:n kasvatti teki debyyttinsä Kakkosessa viime kaudella kellottaen minuutteja 15 ottelussa. Suomen cupissa hän esiintyi kahdesti ja teki yhden maalin.

”Alussa oli vähän vaikeaa, kun en ollut tottunut niin kovaan tempoon, mutta kauden lopussa meni jo paremmin”, Lindberg kertoo.

Lindberg toivoo, että vastuu Kakkosessa kasvaa entisestään ja kehittyminen jatkuu nousujohteisena.

”Paljon maaleja ja hyvää pelaamista. Meillä on hyvä joukkue kasassa ja edessä on varmasti onnistunut kausi”, Lindberg luottaa.

HJS:n päävalmentaja Mikko Manninen on tyytyväinen nuoren hyökkääjään kehittymiseen harjoituskauden aikana.

”Valtterilla on ollut hyvä talvi ja hän on ottanut monen muun nuoren pelaajan tavoin kovan kehitysloikan viime kaudesta. Uskoisin, että kun kaikki loksahtaa kohdilleen niin luvassa on hyvä kausi. Hänellä on erikoisominaisuus, jota monella ei ole, sillä hän löytää boksin sisältä hyvin paikkoja, joissa kannattaa olla, kun pallo sinne tulee. Hän pääsee peleissä useamman kerran maalipaikoille ja viimeistelee myös hyvin”, Manninen kuvailee.

Kehityskohteiksi Manninen nimeää aktiivisuuden pallottomana.

”Paljon on puhuttu pallottomana liikkumisesta, aktiivisuudesta rakenteluvaiheessa ja pallon haluamisesta itselleen. Ominaisuudet ovat olemassa, mutta parannuksen kohteena on se, että hän pystyy vielä paremmin käyttämään niitä hyödykseen. Kun näin tapahtuu, niin hänestä kehittyy kova pelaaja”, Manninen uskoo.


Sarjakausi on täällä ‒ nappaa kausikorttisi ja hyppää mukaan futiksen pyörteisiin!

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30