20
HUH
17.30
Edustus, Kakkonen

HJS - TPV  2 - 1

Säästöpankki-areena

HJS joutui taas takaa-ajoasemaan ja nousi sieltä jälleen myös ohi

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran positiivinen kauden aloitus sai jatkoa lauantaina, kun joukkue kellisti TPV:n numeroin 2‒1 (1‒1). Alun perin ulkona pelattavaksi tarkoitettu ottelu siirtyi pelipäivän aamuna olosuhteiden pakosta Säästöpankki-areenalle.

Riemuisasta lopusta huolimatta ottelun alku sujui alkukauden HJS-tyylillä. Kotijoukkue joutui tappiolle yhdeksännellä minuutilla, kun TPV pääsi etenemään helposti HJS:n boksiin ja Juuso Yli-Rajala pommitti lähietäisyydeltä TPV:n johtoon.

HJS kampesi itsensä tasoihin, kun pelikellossa oli 34 minuuttia. Hieno hyökkäys eteni oikealle laidalle Aleksi Ikoselle, jonka keskityksen puski maaliin Eetu Kajanto.

Toisella jaksolla tauolta kentälle tullut Gerald Ben haistoi TPV:n palautuksen alaspäin ja kirmasi palloon ennen TPV-maalivahti Kalle Kohosta ja kuljetti pallon tyhjään maaliin. Osuma oli yhdysvaltaiselle ensimmäinen valkopaidoissa.

Perinteinen alku ottelulle laittoi HJS:n päävalmentajan Mikko Mannisen sekä humoristiseksi että mietteliääksi.

”Ei ehkä ihan niin perinteinen alku, siinä eka 5‒6 minuuttia mentiin hyvin kaksinkamppailuihin ja voitettiin niitä, ja näytti, että peli lähtee hyvin käyntiin”, Manninen naurahti.

”Eka pieni unohdus tuli ja kaveri rokotti heti. Voisihan sitä helpomminkin aloittaa nämä pelit. Täytyy jotain yrittää keksiä siihen”, hän jatkoi perään vakavammalla naamalla.

HJS sai ensimmäisen jakson aikana hiljalleen pelistä otetta ja Manninen oli tyytyväinen joukkueen taisteluilmeeseen.

”Tiesimme, että vastustaja on taisteleva jengi, mutta pystyimme vastaamaan siihen hyvin. Paikkoja saatiin myös luotua, mutta viimeiset ratkaisut olivat vähän hätäisiä. Vedimme liian kaukaa, kun olisimme päässeet lähemmäksi tai kaveri oli paremmassa paikassa. Teimme hienon maalin puolen tunnin jälkeen ja pääsimme tasoissa koppiin.”

HJS:n pari muuta maalipaikanpoikasta tulivat Kajannolle. TPV sai myös pari yritystä, mutta Miska Huttusen ja Eino-Veikko Ekin yritykset eivät tuottaneet tulosta.

Toisella jaksolla maalipaikkoja loi lähinnä kotijoukkue. 52 minuutilla Jonni Thusberg toimitti pallon Kajannolle boksiin, joka laukoi pienen harhautuksen jälkeen, mutta Kohonen torjui.

Thusberg kokeili itse 56 minuutilla nopean vastaiskun päätteeksi. Kierteinen kuti meni vain vähän yläkulmasta yli.

62 minuutilla Dennis Hoekman sai vasurinsa vapaaksi noin 23 metristä, mutta hänenkin viuhuva kuti meni yli maalin.

67 minuutin voittomaalin jälkeen paikkoja ei meinannut tulla kummallekaan. Lopussa peliään suoraviivaistanut ja riskitasoja nostanut TPV sai pidettyä painetta HJS:n päädyssä, mutta Roope Kostiaisen laukausta lukuun ottamatta ei Riku Haaviston HJS-maalilla tarvinnut torjuntatöihin keskityksien nyrkkeilyjen lomassa osallistua. Tiivis puolustaminen lopussa oli yksi voiton takeista.

Vaikka HJS sai luotua enemmän maalipaikkoja, ei toisen jakson esitys saanut pelkästään puhtaita papereita päävalmentajalta.

”Jotenkin jäätiin vähän telineisiin ja tuntui, että TPV:llä oli otetta pelistä. Ei he älyttömän vaarallisia paikkoja luoneet eikä Rikulla ollut paljoa hommia. Loppu meni puolustustaisteluksi niin kuin tuollaisessa tilanteessa yleensä menee, mutta jätkät klaarasivat sen hienosti. Jätkät ovat näyttäneet, että he oikeasti taistelevat tämän jengin puolesta ja voitosta. Se on tosi kiva nähdä”, Manninen kehaisi.

Mannisen mielestä toinen jakso oli kontrollissa, mutta kontrollointitapaa voi parantaa.

”Pallottomana oli kontrollissa, mutta pallonhallintajaksot olivat aika lyhkäisiä. Yritimme pelata liian suoraviivaisesti ja olisimme voineet tehdä asiat helpommaksi. Kun johdetaan peliä niin ei välttämättä tarvi tehdä itse kolmatta, vaan huolehtia, että oma pää pysyy puhtaana.”

HJS:n voittomaalin tekijän mielestä HJS pelasi tänään tähän asti ehjimmän ysikymppisen.

”Kahdessa ekassa pelissä on ollut hyviä hetkiä, mutta tänään peli oli alusta asti hyvää, vaikka maali päästettiinkin alussa. Ekalla jaksolla pelasimme hyvin ja kontrolloimme palloa. Kaikki tekivät tänään hienoa työtä. Toinen jakso oli hyvä taistelu. Heillä oli hyviä hetkiä, mutta suurimmaksi osaksi teimme sen, mitä tarvitsi ja saimme toisen maalin”, Ben kertaili.

Benin mukaan joukkueen on löydettävä ratkaisu aikaisten maalien päästämiseen.

”Joka pelissä tähän asti niitä on mennyt ja sen on loputtava, jos haluamme jatkaa voittamista ja taistella sarjan kärkisijoista. Mutta meillä on loistava tahtotila taistella takaisin peliin ja se kertoo paljon tästä joukkueesta.”

Ben pääsi tuulettamaan ensimmäistä maaliaan yhdessä nuorten kannattajien kanssa.

”Aina on kiva tehdä maali, mutta se ei ole ainoa syy, miksi olen täällä. Tuon myös kokemusta, taistelutahtoa ja voittamisen nälkää. Niin kauan kun voitamme ei ole väliä kuka maalit tekee, mutta totta kai olen iloinen päästessäni maalintekoon. Toivottavasti niitä tulee paljon lisää”, Ben hymyili.

Ben liittyi joukkueen rinkiin vakituisesti Inter-ottelun viikolla ja on tullut jokaisessa pelissä kentälle tauon jälkeen. Pelituntuma paranee jatkuvasti.

”Valmentajat tekevät hyvää työtä kanssani. Totta kai sitä haluaisi pelata koko pelin, mutta on fiksua edetä rauhassa. Olin pois jonkin aikaa enkä ole treenannut joukkueen kanssa kuin hetken, joten on parempi tulla hiljalleen mukaan kuin kiirehtiä ja loukkaantua. Toivottavasti homma paranee peli peliltä”, Ben totesi.

Mannisen mukaan hyökkääjä pääsee ryhmään mukaan paremmin ja paremmin viikko viikolta.

”Geraldilla on takana vasta muutama viikko joukkuetreenejä ja kuormaa kasvatetaan tasaisesti. ”G” ei ole vielä parhaassa vedossaan, mutta hänestä näkee kuinka hyvä pelaaja hän on. Saamme jatkosta hänestä vielä enemmän irti. Muutenkaan tällä ryhmällä ei ole hirveästi yhteisiä treenejä takana, joten siihen nähden olen todella tyytyväinen kolmeen pisteeseen”, Manninen sanoi.

HJS:n seuraava peli on vuorossa jo keskiviikkona, kun joukkue matkaa Raumalle Pallo-Iirojen vieraaksi.

Kokoonpano:

Riku Haavisto

Topias Listo

Elmeri Supperi

Jami Kyöstilä

Jonni Thusberg

Tuukka Törmä (Simo Paakkanen 71’)

Akseli Lehtomäki (Dennis Hoekman 46’)

Medo

Aleksi Ikonen

Eetu Kajanto (Innocent Nshizirungu 80’)

Valtteri Lindberg (Gerald Ben 46’)

----

Luukas Meltoranta

Valtteri Ahokas

Matti Nokkonen

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30