Naisten historiallinen Kakkosen kausi alkaa lauantaina
Hämeenlinnan Jalkapalloseura RyJulkaistu: 26.04.2024 13.35

Naisten historiallinen Kakkosen kausi alkaa lauantaina

HJS aloittaa ensimmäisen Kakkosen kautensa 27.4. kotiottelulla Espoon Palloseuraa vastaan. Valmistautumiskausi on ollut pitkä ja joukkueen päävalmentaja Joni Meltoranta on huojentunut, kun sarjakausi pääsee vihdoin alkamaan.

”Hemmetin kivalle tuntuu, kyllä tässä on pelejä jo kaivattu. Se on se, mikä antaa itsellekin energiaa ja voimaa, ja on kiva saada kunnon rumba päälle. Harjoituskausi on mennyt suunnitelmien mukaan. Porukka on pysynyt terveenä ja olemme tehneet yhteistyötä B-junioreiden kanssa, jonka kautta on talenttivalmentaja Mikko Rannan avulla nostettu tehoja, tavoitteita ja saatu nostettua taas pykälä peruskuntoa. Tietynlaisia uusia juttuja on tullut arkeen, ja se on pitänyt joukkueen virkeänä”, Meltoranta kertoo.

HJS voitti viime viikonlopun kenraaliharjoituksessa Kakkosessa pelaavan NJS:n 4‒0. Harjoitusotteluita joukkue on pelannut vähän, mutta tämä ei vaivaa Meltorantaa.

”Ei se aiheuta huolta. Suurin osa on saanut pelata B:n SM-pelejä. Toki osalle pelaajista harjoituskausi on ollut puuduttava, kun emme päässeet pelaamaan niin paljoa, mutta treeneissä on pelattu keskenämme ja sparrattu B-tyttöjä, joten sitä kautta on myös pelituntumaa. Ja joukkueemme runko on pelannut viimeiset pari vuotta 40 peliä kaudessa, joten ehkä on parempikin, ettei treenipelejä ole ollut niin paljoa niin jaksamme painaa kesän”, Meltoranta sanoo.

Kakkonen pelataan kolmessa 10 joukkueen lohkossa. HJS on lohkossa A.

”Lohkossa on muutamia tosi kovia joukkueita. Varsinkin avausvastustaja EPS on ennakkoon ehkä kovin. Ylipäätään kun miettii suomalaisen naisjalkapallon tasoa niin Kansallisen liigan häntäpään ja Kakkosen kärjen väliset erot eivät loppupeleissä ole valtavia. B:n SM:ssä on keskimäärin kovempitempoisia pelejä kun taas Kakkosessa on erityyppisiä joukkueita”, Meltoranta arvioi.

Meltoranta näkee, että HJS profiloituu Kakkosessa vauhtijoukkueeksi.

”Meillä on nopeutta, pallollista osaamista ja varmasti keskimääräistä kovempi vauhti kuin muilla. Aggressiivisuus ja intensiteetti ovat vahvuuksiamme. Käänteisesti jäämme fyysisyydessä ja 1v1-tilanteissa jälkeen, ja siksi meidän on hyödynnettävä vahvuuksiamme ja päästä vastustajien vahvuuksien alta pois.”

Kahden sarjanousun jälkeen tavoitteet ensimmäiselle Kakkosen kaudelle ovat maltillisemmat.

”Lähdemme pelaamaan ehjää kautta, hakemaan rutiinia ja katsomaan missä meidän taso on. Lähdemme haastajina kauteen ja pelaamaan paineitta. Meillä on paljon samoja pelaajia B:n kanssa ja toimivan viikkorytmin löytäminen on tärkeää, jotta saamme molempiin iskukykyisen joukkueen molempiin sarjoihin ja jaettua kuormaa. Seurataan mielenkiinnolla, miten tilanne kehittyy kauden aikana”, Meltoranta toteaa.

”Olo on luottavainen”

Joukkueen kapteenille Peppi Laitilalle valmistautumisjakso on ollut samaan aikaan sekä erilainen että samanlainen aikaisempiin vuosiin verrattuna. Kakkosen avausottelua on joutunut odottamaan pitkään, mutta kilpailullisia otteluita on kertynyt T18 SM-sarjassa.

”Olemme saaneet treenata yhtenäisesti ilman suurempia katkoja. Paljon porukkaa on pelannut T18 SM-sarjan pelejä eikä naisten kokoonpanolla ole hirveästi saatu treenipelejä. Ne pelit, jotka on pelattu ovat osoittaneet, että kehitystä on tapahtunut. Olo on luottavainen vähäisistä peleistä huolimatta, koska porukka on suurimmaksi osaksi sama kuin viime vuonna ja mukaan on tullut kokemusta ja vahvistuksia”, Laitila kertoo.

Kakkosen pelit tuovat mukanaan uudenlaista haastetta, mutta Laitilan mukaan joukkueen vahvuudet tarjoavat hyvän selkänojan.

”Kakkosessa tulee varmasti vastaan fyysisiä joukkueita ja kovia kaksinkamppailutilanteita. Meillä on tosi aktiivinen joukkue ja vahvuuksiamme ovat pallon liikuttaminen, sähäkkyys ja kyky pitää yllä hyvää tempoa. Meillä on pari hyvää nousukautta takana ja uskon, että pystymme jatkamaan vahvaa tekemistä hyvällä itseluottamuksella. Kun kaikki tekevät parhaansa hyvällä asenteella joka pelissä, niin hyvä tulee. Lisäksi meillä on hyvä yhteishenki kentällä ja sen ulkopuolella, jonka varaan on mukava rakentaa”, Laitila luottaa.

Laitilan mukaan tuleva kausi on tärkeä mittapuu joukkueelle monella tapaa.

”Nyt on mahdollisuus nähdä taso, joka Kakkosessa on ja mitä vaatii pärjätä siellä. Meillä on nuori joukkue, joka on pelannut paljon vain nuorten pelejä, joten kokemuksen kerryttäminen on tärkeä juttu. Hyvää sijoitusta totta kai lähdemme hakemaan ja vähintään vakiinnuttamaan Kakkosen paikka”, Laitila sanoo.

Sarjakauden avaus HJS ‒ EPS lauantaina 27.4. kello 16.00 Loimua-kentällä.

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30