14
TOU
19.00
Edustus, Kakkonen

TamU - HJS   1 - 0

Tammelan stadion

HJS koki kauden ensimmäisen tappionsa ‒ "Harmittamaan jäi"

Hämeenlinnan Jalkapalloseura koki ensimmäistä kertaa tällä kaudella tappion karvaalta maistuvan maun, kun ottelu Tampere Unitedia vastaan päättyi Tammelan stadionilla kotijoukkueen 1‒0-voittoon. TamUn maali teki ensimmäisen jakson 32 minuutilla Toni Toijala.

”Tämä oli kahden hyvän joukkueen tasainen vääntö. Kaveri teki maalin ja me emme niin silloin ei ole paljoa kotiin viemistä”, tiivisti päällimmäisen tunteensa HJS:n päävalmentaja Mikko Manninen.

Kuten Manninen totesi, oli ottelu kokonaiskuvaltaan erittäin tasainen. Kumpikin joukkue pyrki hallitsemaan peliä pallonhallinnan kautta. Painejaksot vaihtelivat tasaisin väliajoin ja välillä asemista kamppailtiin keskialueella.

Maali jäi puuttumaan Kakkosen B-lohkon tähän asti pitävintä puolustusta vastaan. Yksittäisistä paikoista huolimatta HJS ei kyennyt luomaan aivan vaarallisinta mahdollista uhkaa hyökkäyskolmanneksella.

”Emme uskaltaneet pelata palloa riittävän lähelle viimeistä linjaa. Yritettiin sitä käydä läpi tauolla, että pitää päästä linjaa lähemmäksi tekemään ratkaisuja ja pelaamaan siitä kombinaatioita. Se osa-alue oli köyhää tänään”, Manninen mietiskeli.

Samanlaiseksi jäi TamUnkin hyökkäysuhka, mutta yksi hyvin pelattu vastahyökkäys ratkaisi ottelun. TamU käänsi puolen tunnin jälkeen pelin omalta alueelta HJS:n pallonmenetyksen jälkeen ja vasemmalta laidalta keskittänyt Joonas Rantala löysi maalin edestä Toijalan, joka ohjasi pallon maaliin lähietäisyydeltä.

”Maali oli vähän huonosti puolustettu ja sen vuoksi helppo, mutta kokonaisuutena klaarattiin ihan hyvin puolustuspuolta. Pelaaminen oli ihan hyvää tänään, ei siinä mitään. Terävyys puuttui hyökkäyspelistä ja sitä puolta täytyy saada kehitettyä lauantaita varten”, Manninen totesi.

HJS oli pelin alussa kuskin paikalla ja oli pallossa lähestulkoon yksin ensimmäiset neljä minuuttia. Hallinta tuotti yhden paikan, kun Jonni Thusberg löysi keskityksellään Valtteri Lindbergin, jonka pusku suuntautui kuitenkin päin TamU-maalivahtia Joonas Immosta.

TamUn ensimmäinen tontti tuli, kun Elmeri Supperi menetti pallon omalla alueella. Arttu Mättö pääsi yrittämään vapaasti kanssapelaajan pudotuksesta, mutta Luukas Meltoranta nollasi TamU-hyökkääjän aikeet.

10 minuutilla TamU sai kulmapotkun. Anton Bright puski takatolpan taakse tulleen pallon ylärimaan Meltorannan näppien kautta.

42 minuutilla HJS hyökkäsi hyvin oikealta laidalta. Aleksi Ikonen toimitti pallon boksiin ja pienen häsläyksen jälkeen Lindberg pääsi yrittämään, mutta TamU-puolustus ehti ratkaisevalla hetkellä blokkaamaan.

Aivan jakson lopussa TamU pääsi katkaisemaan HJS:n pelinavaamisen. Kotijoukkue rakensi vetopaikan reiluun pariinkymppiin, mutta Erkka Helmisen yritys meni maalin ohi.

Toiselle jaksolle HJS tuli hyvällä rytmillä. Tauon aikana tehdyt viilaukset vaikuttivat positiivisesti ja peli pyöri enimmäkseen TamUn puolella. Hyvä alku tuotti pari maalinteon yritystä. Jami Kyöstilä keskitti loistavasti Dennis Hoekmanille, mutta puskun ajoitus oli pielessä eikä hollantilainen osunut palloon ollenkaan.

59 minuutilla Hoekman pääsi yrittämään boksissa tällä kertaa jalallaan, mutta TamU-puolustus pehmensi laukauksen voimaa eikä Immosella ollut vaikeuksia torjunnassa.

70 minuutilla TamU pääsi hyökkäämään nopeasti HJS:n puolustuslinjaa vastaan. Juho Heikkinen pääsi yrittämään, mutta Meltoranta nyrkkeili pallon kulmapotkuksi.

TamU alkoi vetäytymään ja puolustamaan maalin johtoaan ottelun loppupuolella. HJS sai yhden läheltä piti -tilanteen 79 minuutilla. Ikonen nousi vahvasti oikealta laidaltaan, keskitti ja Thusberg pääsi syöksypuskemaan pomppupalloon, mutta pusku meni ratkaisevan verran liian keskelle ja Immonen kauhoi pallon maaliviivalta.

86 minuutilla TamU lähetti kulmapotkun etutolpalle, josta Bright puski, mutta Meltoranta venyi loistavaan reaktiotorjuntaan ja piti HJS:n vielä pistejahdissa mukana.

Tamperelaiset tappoivat aikaa ja varjelivat johtoaan kypsästi. Lisäajalla Hoekman yritti vielä pariin kertaan, mutta maali jäi niistä tilanteista lopulta kaukaiseksi haaveeksi ja ilta päättyi kovaan pettymykseen.

”Ei auta kauhean kauaa murehtia tätä. Huominen huilataan ja sitten lähdetään keskittymään VJS-peliin”, Manninen päätti.

Keskikentällä 72 minuuttia pelannut Lauri Kesti oli ensimmäistä kertaa tositoimissa tämän kauden HJS:ssä. Valkopaidan pukeminen päälle oli jälleen kerran mieluisaa, mutta lopputulos jäi kismittämään.

”Olihan se kiva tauon jälkeen taas pelata. Vielä tämmöisellä stadionilla ja hyvää vastustajaa vastaan. Ennakkoon oli hyvät fiilikset, mutta lopputulos oli se mikä oli tänään”, Kesti harmitteli.

”Oli tasaista vääntöä ja molemmilla joukkueilla oli omia hetkiä ja pallonhallintajaksoja pelin aikana. Lopussa saimme luotua painetta keskityksien kautta, mutta viimeiset ratkaisut eivät olleet ihan oikeita tänään. Harmittamaan jäi”, Kesti sanoi.

HJS:n seuraava ottelu on vuorossa lauantaina kotikentällä. HJS ‒ VJS alkaa Loimua-kentällä kello 16.00.

Kokoonpano:

Luukas Meltoranta

Topias Listo

Elmeri Supperi

Jami Kyöstilä

Jonni Thusberg

Medo

Lauri Kesti (Oskari Luoma 72’)

Valtteri Lindberg (Eetu Pellikka 63’)

Aleksi Ikonen

Gerald Ben

Dennis Hoekman

---------

Aaro Kovalainen

Matias Junna

Valtteri Ahokas

Innocent Nshizirungu

Kimi Larjanne

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30