2
KES
19.00
Edustus, Kakkonen

HJS - Ilves/2  1 - 5

Meijerin kenttä

Tehokas Ilves latoi taululle tylyt lukemat

Ilves/2 oli tyly vierailija Pullerin perjantai-illassa, kun se nappasi pisteet Tampereelle 1‒5-vierasvoitolla. Tamperelaisilta maalinteossa onnistuivat kahteen kertaan osunut Rasmus Väisänen, Leo Kyllönen ja Jaakko Moisio HJS:n tekemän oman maalin lisäksi. HJS:n ainokaisesta vastasi Kalle Kopra.

Ensimmäinen jakso tarjosi 208:lle varsin koleasta kelistä piittaamattomalle jalkapallon ystävälle kolme maalipaikkaa, mutta neljä maalia. Ilves aloitti osumien teon ensimmäisenä. Ilveksen hyökkäys eteni vasemmalta laidalta rangaistusalueelle, ja matala syöttö kimposi Matias Junnan jalan kautta vahvalla kierteellä päätyviivaa pitkin yli Joonas Immosen HJS:n maalin puolelle.

HJS kuittasi erittäin epäonnisen takaiskun nopeasti. HJS puhkoi hienolla kombinaatiopelaamisella Ilveksen puolustuksen oikeaa laitaa pitkin. Oumar Balde syötti pallon maalin eteen Miika Paussulle hyvään paikkaan, mutta Paussu antoi jalkapohjallaan vielä paremman paikan Kalle Kopralle eikä hyökkääjän tarvinnut kuin tuikata pallo tyhjään Ilves-maaliin.

Ilves pääsi yrittämään johtomaalia rangaistuspotkusta 37 minuutilla. Pallo kimposi boksissa Junnan kautta Sil Bosin käteen lähietäisyydeltä eikä hollantilaisella ollut mitään mahdollisuutta väistää pelivälinettä. Tuomio aiheutti protestointia HJS-pelaajien joukossa, mutta valittelut eivät auttaneet eikä Leo Kyllönen erehtynyt täplältä, vaan vei vierailijat jälleen johtoon.

Maali sekoitti HJS:n pelaamisen loppujakson ajaksi. Pari minuuttia Ilveksen toisesta maalista verkko soi jälleen. Huono pelinavaaminen alakerrassa johti Ilveksen paineeseen. Rasmus Väisänen sai pallon boksiin, jossa hän onnistui kääntymään ja sijoittamaan pallon tarkasti maalin alanurkkaan.

Toinen jakso

Toisen jakson ensimmäinen vaarallinen maalipaikka nähtiin 52 minuutilla. Ilves hyökkäsi vasemmalta laidalta ja sai toimitettua pallon maalin eteen, josta Ilves-pelaajan ohjaus meni kuitenkin maalin ohi.

Ilves siirtyi 67 minuutilla kolmen maalin johtoon. 17 metristä lähtenyt Jaakko Moision laukaus otti pompun juuri ennen Immosta ja löysi tiensä verkon perukoille.

Ilves kaunisteli lukemia 87 minuutilla HJS:n hakiessa kavennusta kovalla riskillä. Pallonmenetys syvällä Ilves-alueella käynnisti 2v1-vastahyökkäyksen, jonka Väisänen päätti illan toiseen maaliinsa.

HJS:n keskikentällä täyden ysikymppisen uurastanut Simo Paakkanen oli pelin jälkeen silmin nähden mietteliäällä tuulella.

”Fiilis on aika pettynyt. Eka puoliaika oli ihan fifty‒fifty-peliä, mutta kaveri sai tosi epäonnisen maalin kimmokkeesta, sitten oli vähän kyseenalainen pilkku ja sitten oikeastaan ekasta kunnon maalipaikasta pääsi tekemään kolmannen. Pallollinen tekeminen oli meiltä ihan hyvää, saimme avattua alhaalta ja kombinaatiopelaaminen oli ajoittain sujuvaa. Toisella jaksolla lähdimme hakemaan raivolla tasoitusta ja kolmea pistettä, mutta sitten se repesi.”

HJS:n päävalmentaja Tommi Silvennoinen näki pelin kulun ensimmäisen jakson osalta samalla tavalla Paakkasen kanssa.

”Karut lukemat. Eka jakso pelattiin 50–50-peliä pilkkuun asti ja mielestäni olimme jopa vähän niskankin päällä sen 37 minuuttia. Eka maali oli aika erikoinen, kun se lensi meidän pakin jalasta päätyviivaa pitkin ja tippui takanurkkaan. Toisessa maalissa pallo kimpoaa omasta pelaajasta käteen eikä siinä millään ehdi reagoimaan. Kolmas oli huono avaus, josta vastustaja pääsi kääntymään ja sitten peli olikin ohi. Mutta ensimmäiseen 37 minuuttiin olen erittäin tyytyväinen. Teimme kombinaatiopelaamisella hienon tasoitusmaalin, puolustamisen rakenne oli hyvä ja pidimme vastustajan vähillä maalipaikoilla.

HJS:n kiri ei missään vaiheessa lähtenyt käyntiin eikä joukkue pystynyt luomaan ainuttakaan maalipaikkaa jälkimmäisen nelivitosen aikana. Sen myönsi myös Silvennoinen.

”Tänään ei ihan luonne riittänyt jahdata johtoa ja olla kärsivällinen. Pelasimme liian suoraviivaisesti ja peli meni tilanteenvaihtofutikseksi. Tappajanvaisto puuttui ja oli vähän sellaista näennäistä pelaamista. Puolustussuuntaan kamppailimme kyllä, mutta hyökkäyspelaaminen jäi liian kevyeksi voittamista varten.”

Paakkanen sekä antoi kunniaa Ilvekselle että harmitteli HJS:n vaisuutta toisella jaksolla.

”Ilves puolusti keskustaa tosi hyvin ja meillä jäi toisaalta viimeinen silaus puuttumaan. Emme saaneet viimeistä murtavaa syöttöä kohdilleen ollenkaan.”

HJS matkustaa ensi viikolla Atlantiksen vieraaksi, jossa pyritään taas palaamaan voittokantaan.

”Kausi on pitkä. Ei muuta kuin seuraavaa kohti”, Paakkanen tiivisti ytimekkäästi.

Kokoonpano:

Joonas Immonen

Lauri Kesti (Innocent Nshizirungu 21’)

Severi Keskitalo

Jonathan Ndongala

Matias Junna (Matias Jokinen 75’)

Oumar Balde

Sil Bos

Simo Paakkanen

Hamza Lassoued (Eetu Pellikka 61’)

Kalle Kopra (Valtteri Lindberg 75’)

Miika Paussu (Ossi Lehtonen 61’)

---

Eeli Grönman (mv)

Kimi Larjanne

Tilastot

1 - 5

Ilves/2
(1-3)

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30