8
HEI
19.00
Edustus, Kakkonen

Ilves-Kissat - HJS   0 - 5

Tammelan stadion

HJS selvään voittoon Ilves-Kissoista

Hämeenlinnan Jalkapalloseura otti ensimmäisen voittonsa uusitulla Tammelan stadionilla, kun se kellisti kotijoukkue Ilves-Kissat maalein 0‒5 (0‒1).

HJS:n maalintekijöinä toimivat harvemmin tällä kaudella verkkoja heiluttaneet Medo, Jami Kyöstilä ja Aleksi Ikonen. Listan kaksi ensimmäistä nimeä tekivät tuplat ja Ikonen yhden. Kaikilla on nyt kasassa kaksi maalia tällä kaudella.

HJS siirtyi tauolle maalin johdossa, kun Medo upotti pallon verkkoon 13 minuutin kohdalla suoraan kulmapotkusta. Kulma oli HJS:lle siihen mennessä jo kuudes.

Ottelun ensimmäinen maalipaikka tuli Tuukka Törmälle kahdeksannella minuutilla, joka pääsi kokeilemaan Dennis Hoekmanin yläalueen riiston jälkeen, mutta Denis Kasperovych venyi pallon tielle alakulmasta.

Täyden HJS-hallinnan keskellä Kissat oli päästä yllättämään yhdeksännellä minuutilla Medon pallonmenetyksen jälkeen, josta Serhii Chebotarov pääsi karkuun, mutta hän veti pallon ohi maalin.

Avausmaalin jälkeen pelissä nähtiin sekavampi vaihe, jonka jälkeen HJS otti taas otteen itselleen. Pitkä pallonhallinta päätyi Ikosen yritykseen paristakympistä, mutta veto viuhui hieman ohi.

28 minuutilla nähtiin Kissojen paras paikka ottelussa, kun pallo pelattiin helposti HJS-linjan taakse. Nika Sitchinava tsippasi, mutta Riku Haavisto pelasti HJS:n takaiskulta.

Puolen tunnin jälkeen Hoekman löysi kulmallaan Valtteri Ahokkaan, mutta topparin pusku suuntautui Kasperovychin syliin.

Kissat pääsi lähelle kulmapotkusta minuutin päästä, mutta Andrii Barladym puski pallon yli maalin.

37 minuutilla Kimi Larjanne jatkoi Iirot-pelistä tuttuja peippailujaan vastustajan päädyssä. Iirot-pelistä poiketen Larjanne tarjosi pilkulta pallon vielä parempaan paikaan Hoekmanille, mutta hollantilainen karjaisi tuskasta, kun viimeistely-yritys tuotti vain kulmapotkun.

41 minuutilla Ikonen ja Törmä pelasivat yhteen ja jälkimmäisen vetopaikkaan, mutta pallo löytyi sivuverkon väärältä puolelta.

Kissat pääsi yrittämään vielä kerran nopean hyökkäyksen jälkeen, mutta Niki Patjas ohjasi pallon keskityksestä maalin yli.

Toinen jakso alkoi hämeenlinnalaisittain tahmeasti, mutta 10 minuutin jälkeen alkoi tapahtua. Kyöstilä ja Ikonen puhkoivat puolustuksen kauniisti auki ja Kyöstilä ampui HJS:n kahden maalin johtoon.

Kolmen minuutin päästä Medo kuljetti itsensä Kissat-puolustuksen keskelle, käytti pallon Kyöstilällä ja kapteeni tarjosi Medolle makoisan passin maalin eteen. Varma viimeistely ja eroa kolme maalia.

Kolmannen maalin jälkeen voittajasta ei enää epäselvyyttä ollut ja HJS kontrolloi ottelua sen loppuun asti.

Viimeisellä kympillä nähtiin melkoinen maalipaikkojen kimara.

Medon hattutemppu oli lähellä 79 minuutilla. Ikonen keskitti taka-alueelle nousseelle keskikenttäpelaajalle, mutta tämän pusku meni maalin ohi.

80 minuutilla Jonni Thusberg oli liittyä maalijuhliin, kun hän pääsi kirmaamaan laidaltaan boksin sisälle. Thusberg laukoi, mutta Kasperovych venytti sormenpäät pallon tielle.

83 minuutilla Ikonen lähetti pallon linjan taakse pystyjuoksun tehneelle Kyöstilälle, joka viimeisteli varmuudella illan toisensa. Syöttö oli Ikoselle kauden kymmenes.

84 minuutilla Thusberg keskitti Kyöstilälle, joka tiputti pallon maalin eteen Eetu Pellikalle, mutta Pellikka ohjasi pallon yli maalin.

85 minuutilla Thusberg pommitti pallon 30 metristä tolppaan.

86 minuutilla Ikonen pääsi yrittämään kulman jälkeen kaarelta, mutta veto meni päin Kasperovychia.

Lisäajalla myös Ikonen pääsi vihdoin tuulettamaan, kun Thusberg tarjosi pallon nousunsa päätteeksi takatolpalle ja Ikonen viimeisteli tyhjään maaliin.

5‒0-voitto tuli lopulta varsin selvästi, vaikka Kissoilla oli ensimmäisellä jaksolla myös muutama tilaisuus maalintekoon.

”Aloitimme ihan ok, mutta passivoiduimme vähän ensimmäisen maalin jälkeen ja päästimme vastustajaa mukaan. Heillä oli myös muutama maalipaikka, josta olisivat voineet tehdä tasoituksen. Saimme palloa ihan hyvin ylhäälle, mutta murtautumisyritykset jättivät toivomisen varaa”, kertoi HJS:n päävalmentaja Mikko Manninen.

”Tauolla kävimme niitä asioita läpi. Toisen jakson alku oli vähän tahmea, mutta peli alkoi rullaamaan pikkuhiljaa. Toisen ja kolmannen maalin jälkeen peli oli tapettu, jonka jälkeen odoteltiin sen loppumista. Pidimme palloa ja kävimme tekemässä vielä pari maalia”, Manninen jatkoi.

HJS pelasi kauden ensimmäisen nollapelinsä.

”Totta kai se on palkinto jätkille ja alakerralle, kun nolla pidettiin. Siitä tulee hyvä mieli. Kolme pistettä lämmittää ja ne ovat kaikki tärkeitä”, Manninen sanoi.

HJS:n historiankirjat saivat uuden maalintekijän, kun Medo onnistui kahdesti. Onko käsissämme uusi maalintekijä?

”En sanoisi vielä niin”, Medo nauroi.

”Tänään minulla oli mahdollisuus tehdä maaleja ja olen iloinen siitä”, Medo hymyili.

Medo oli myös suurelta osin tyytyväinen joukkueen peliesitykseen.

”Aloitimme tosi hyvin ja pidimme sekä liikutimme palloa mainiosti. Ensimmäisen jakson lopussa tasomme putosi vähän ja toinen jakso alkoi samalla tavalla. Nostimme kuitenkin nopeasti tasoa ja aloimme saamaan tilaisuuksia. Käytimme ne hyvin hyödyksi.”

Medo oli iloinen kauden ensimmäisestä nollapelistä.

”Tätä olemme halunneet koko kauden. Ei ollut huono hetki saada se nyt. Tästä tuli lisää itseluottamusta joukkueeseen.”

HJS:n pelit jatkuvat lauantaina kärkikamppailulla Tampere Unitedia vastaan. Kaurialassa pelattava ottelu käynnistyy kello 16.00.

”Tämä peli täytyy unohtaa tähän. Lauantaina on tulossa iso ja vaikea peli, joten siihen keskittyminen on aloitettava heti, jotta saamme kolme pistettä”, Medo totesi.

Kokoonpano:

Riku Haavisto

Topias Listo (Matti Nokkonen 64’)

Valtteri Ahokas

Jami Kyöstilä

Innocent Nshizirungu (Simo Paakkanen 46’)

Kimi Larjanne (Elmeri Supperi 46’)

Aleksi Ikonen

Medo

Tuukka Törmä (Akseli Lehtomäki 58’)

Jonni Thusberg

Dennis Hoekman (Eetu Pellikka 58’)

--

Luukas Meltoranta

Matias Junna

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30