Heli Turuselle seuratyö on tuottanut hienoja kokemuksia ja uusia ystäviä
Hämeenlinnan Jalkapalloseura RyJulkaistu: 26.04.2023 16.30

Heli Turuselle seuratyö on tuottanut hienoja kokemuksia ja uusia ystäviä

Aikaisemmin jalkapallon ja nykyään futsalin puolella P17-liigajoukkueen joukkueenjohtajana sekä rahastonhoitajana toimiva Heli Turunen on kiitollinen seuratyön mukanaan tuomista ystävistä ja elämyksistä.

Melko klassista reittiä eli omien lastensa kautta seuratyön maailmaan päätynyt Heli Turunen on ehtinyt HJS-vuosiensa aikana puuhamaan niin 2006- kuin 2008-syntyneiden poikien joukkueissa.

Arkistojaan ennen haastattelua tutkinut Turunen kertoo, että ensimmäinen hänen tekemänsä kirjanpito löytyy vuodelta 2016.

”Silloin alkoi minun aktiiviurani. Parhaimmillaan minulla oli kaksi joukkuetta ja neljä peliryhmää, mutta olen kyllä tykännyt papereiden pyörittelystä, koska se on erilaista siviilityöhöni verrattuna. Ja merkonomin tutkintoanikin olen päässyt hyödyntämään seuratoiminnassa, kun olen turnausmatkoja sun muita järjestellyt”, Turunen hymyilee.

Turusta pyydettiin remmiin mukaan, kun hänen poikansa aloitti 06-syntyneiden kilpajoukkueessa.

Ahma-Ahon Mika oli valmentajana ja hän sai houkuteltua mukaan. Sille tielle olen sitten jäänyt, vaikka kuviot ovat vähän vaihtuneet matkan varrella. Vähän myöhemmin 08-syntyneiden joukkueenjohtaja lopetti ja minulta kysyttiin, että ottaisinko heidätkin huomaani, kun nuorempi poikani aloitti pelaamisen.”

Viimeisen parin vuoden aikana mukaan on tullut myös futsal, jonka parissa hän toimii tällä hetkellä eniten.

”Nuorempi poikani lopetti pelaamisen koronavuonna ja vanhempikin on sittemmin siirtynyt moottoripyöräilyyn SM-tasolla, mutta pelaa talvet futsalia. Se on ollut kiva harrastus muun rinnalla. Kaverit pysyvät matkassa mukana ja talvisin on laji, jota harrastaa. Itsekin lähdin futsaliin mukaan B-poikien kanssa ja siinä samalla olen auttanut Jyrki Rohamoa (futsalvalmennuspäällikkö), kun uudet joukkueet ovat kaivanneet apua otteluiden järjestämiseen. Olen ollut myös miesten joukkueessa rahastonhoitajana ja kellottajana”, Turunen luettelee laajaa tehtäväkirjoaan.

Erilaiset kokemukset ja uudet kaverit ovat olleet seuratyön väärti

Seuratyö on tarjonnut paljon hienoja kokemuksia ja tuonut mukanaan uusia ystävyyssuhteita, jotka tulevat kestämään myös ajassa seuratyön jälkeen.

”On ollut todella kivaa, kun olen päässyt osallistumaan erilaisille pelireissuille ja kiertämään poikien kanssa hienoja turnauksia. Alandia Cup oli hieno kokemus, kun sää suosi ja pelit kulkivat.”

Toinen mieleenpainuva kokemus tapahtui niin ikään Ahvenanmaalla vuonna 2021, kun koko Suomi eli yhteistä Huuhkaja-kesää.

”Silloin katsoimme Tanska-ottelun yhdessä 06-poikien kanssa Maarianhaminassa ja vaikka seuraavana päivänä oman pelin hävisimme, oli reissu mieleenpainuva. Myös Helsinki Cup ja muut ovat olleet hienoja tapahtumia. Turnauksia kiertäessä olen päässyt viettämään yhteistä aikaa omien poikien kanssa.”

Futis synnyttää lapsien ja nuorten välille parhaimmillaan loppuelämän ystävyyssuhteita, mutta tiivistää välejä myös vanhempien keskuudessa.

”Olen saanut muista vanhemmista kavereita ja vaikka nämä puuhat joskus lopettaisinkin niin heihin jää yhteyksiä. Vanhemmat ovat tulleet tosi tutuiksi ja kuulumisia kysellään puolin ja toisin edelleen, vaikkeivat kaikki enää aktiivisesti mukana olekaan. Ja sama pätee myös poikiini, joille on jäänyt jalkapallon kautta kavereita.”

Seuratoiminnan arki pyörii vapaaehtoisten kautta

Vapaaehtoiset ovat kaiken seuratoiminnan sokeri ja suola, joita ilman liikuntaharrastusten tarjoaminen lapsille ja nuorille olisi kovin vaikeaa ellei jopa mahdotonta.

”Joukkuetoiminta käy pitkälti meidän vetämänä. Kyllähän vapaaehtoisilla on iso rooli sen suhteen, että kaikki pyörii toivotulla tavalla. Tärkeää hommaa tämä on lasten ja nuorten harrastamisen kannalta”, Turunen muistuttaa.

Ja tottahan toki mukaan kannattaa lähteä.

”Kuten jo sanottu niin tästä puuhasta saa itsellekin uusia ystäviä ja pääsee tekemisiin myös muiden joukkueiden toimihenkilöiden kanssa. Toimiston puolellakin olen saanut olla vähän apuna niin sekin porukka on tullut tutuksi. Kaikki asiat ovat toimineet seurassa oikein hyvin ja olen mielelläni edustanut HJS:ää”, Turunen sanoo.