Hämeenlinna on Palloliiton 17. kaupunkikumppani
Julkaistu: 17.05.2023 16.00

Hämeenlinna on Palloliiton 17. kaupunkikumppani

Hämeenlinnan kaupunki ja Palloliitto allekirjoittivat kaupunkikumppanuuden aiepöytäkirjan tiistaina 16.5. Hämeenlinnasta tuli näin järjestyksessään 17. Palloliiton kaupunkikumppani.

Palloliiton tavoitteena on sopia kaupunkikumppanuudesta kaikkien C22-kaupunkien kanssa. Tiistaina allekirjoitettu kaupunkikumppanuuden aiepöytäkirja Hämeenlinnan kaupungin ja Palloliiton välillä on jo 17. kumppanuus.

Aiepöytäkirjalla vahvistetaan kaupungin, seurojen ja Palloliiton säännöllistä keskusteluyhteyttä erityisesti vastuullisuuteen ja hyvinvointiin, kouluyhteistyöhön, jalkapallon ja futsalin olosuhteisiin sekä tapahtumiin liittyvissä asioissa. Tavoitteena on tukea kaupungin, seurojen ja Palloliiton strategisten tavoitteiden toteutumista.

Kaupunkikumppanuuksien keskeisenä tavoitteena on löytää ratkaisuja liikkumattomuuden ja syrjäytymisen ehkäisyyn.

Tiistain allekirjoitustilaisuudessa olivat mukana Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Olli-Poika Parviainen, sivistys- ja hyvinvointijohtaja Päivi Raukko, liikuntapäällikkö Päivi Joenmäki sekä Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy:n toimitusjohtaja Tuire Järvinen. Paikallisia seuroja edustivat HJS:n puheenjohtaja Juho Juusela sekä toiminnanjohtaja Tommi Laitila. Palloliitosta kumppanuutta oli sinetöimässä aluepäällikkö Jouni Koivuniemi.

Kaupunginjohtaja Olli-Poika Parviainen näkee kaupunkikumppanuudessa pelkkää hyvää.

"Kaupunkikumppanuuden avulla voimme tehdä Hämeenlinnasta yhä enemmän jalkapallokaupungin. Meille on suuri lisäarvo saada Palloliitolta tukea kumppanuuden myötä tulevan automaattisen vuorovaikutuksen avulla. Erityisesti olosuhteiden kehittäminen yhdessä Palloliiton asiantuntijoiden kanssa on meille tärkeää."

"Hämeenlinnassa on hyvää työtä tekevä HJS, ja muitakin seuroja, mutta nyt pääsemme tekemään asioita yhdessä vielä laajemmin hartioin", iloitsi kaupunginjohtaja Parviainen.

Hämeenlinnan Jalkapalloseura ry:n hallituksen puheenjohtajan Juho Juuselan mukaan kaupunkikumppanuus on hieno mahdollisuus edistää jalkapallon asemaa ja lajin avulla tehtävää yhteiskunnallista työtä Hämeenlinnassa.

"Palloliiton ja Hämeenlinnan kaupungin välinen kaupunkikumppanuus on loistava uutinen koko hämeenlinnalaiselle jalkapallolle ja tietysti kaupungin suurimmalle seuralle HJS:lle. Seuran kannalta hyvä yhteistyö kaupungin kanssa on ensiarvoisen tärkeää. Kaupunki mahdollistaa seuralle olosuhteet ja esimerkiksi hyvällä kouluyhteistyöllä voidaan merkittävästi vaikuttaa niin seuramme harrastajamääriin kuin pelaajiemme kehitykseen. Kaupungin suuntaan kaikella harrastustoiminnalla on suuri merkitys kaupunkilaisten sekä tämänhetkiseen että tulevaan hyvinvointiin. Samoin laadukkaalla harrastustoiminnalla on merkitystä kaupungin vetovoimatekijänä."

"Koen, että näiden asioiden osalta HJS:llä on jo nyt huomattavaa vaikuttavuutta Hämeenlinnan kaupungille ja hämeenlinnalaisille. Uskon, että Palloliiton ja kaupungin välisen kumppanuuden avulla jalkapallo ja futsal pystyvät ottamaan vielä uusia askelia tullakseen entistä merkityksellisemmäksi kaupunkilaisille", Juusela toteaa.

Palloliiton tiedote.
Hämeenlinnan kaupungin tiedote.

Artikkelikuva: Palloliitto

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30