Mikko Manninen jatkaa miesten edustusjoukkueen päävalmentajana
Hämeenlinnan Jalkapalloseura RyJulkaistu: 26.10.2023 11.55

Mikko Manninen jatkaa miesten edustusjoukkueen päävalmentajana

Kesken viime kauden Hämeenlinnan Jalkapalloseuran miesten edustusjoukkueen päävalmentajaksi tullut Mikko Manninen, 46, jatkaa joukkueen peräsimessä. Sopimus on 2+1-vuotinen.

Manninen korvasi Tommi Silvennoisen päävalmentajan tehtävässä elokuun lopussa. Kauden viimeiset seitsemän viikkoa vetovastuussa olleen Mannisen johdolla HJS onnistui säilyttämään Kakkosen paikkansa lopulta kauden viimeisessä ottelussa SexyPöxyjä vastaan, jonka HJS voitti tyylipuhtaasti 4‒0.

Kauden jälkeen Manninen huilasi hetken ja mietti muutamien vaihtoehtojen välillä seuraavaa liikettään valmentajana. Lopulta päätös osui HJS:ään.

”Seitsemän viikon pyrähdys vakuutti minut siitä, että HJS on hyvin hoidettu seura ja täällä on selkeä visio siitä, että edustusjoukkuetta halutaan viedä eteenpäin. Pyrimme rakentamaan sellaisen joukkueen ja toiminnan joukkueen ympärille, että olemme ensi kaudella sarjan toisessa päässä. Ne olivat sellaiset asiat, jotka sinetöivät haluni olla mukana projektissa”, Manninen kertoo.

Mannisen työ alkaa joukkueen rakentamisen parissa.

”Ensimmäisenä kasataan valmennusryhmä ja mietitään, ketkä ovat sellaisia pelaajia, jotka pystyvät sitoutumaan toimintaan ja haluavat mennä eteenpäin. Toimintakulttuurin on oltava Ykkösen tasoa, jos haluamme olla Kakkosen kärjessä. Tulos on seurausta siitä, kuinka hyvin töitä tehdään niin valmennusryhmän kuin pelaajien osalta”, Manninen toteaa.

Manninen on toiminut aiemmin urallaan NJS:ssä muun muassa valmennuspäällikkönä ja edustusjoukkueen päävalmentajana, FC Hakan valmennustiimissä Veikkausliigassa ja EIFin päävalmentajana Ykkösessä. Kesäkuussa 2022 loppuneen EIF-pestin jälkeen Manninen piti valmennustaukoa HJS:stä tulleeseen soittoon asti, ja kokee hämeenlinnalaisorganisaation olevan sopiva paikka valmennusuralleen. Tahtotila menestyä ja kehittyä osui yksiin osapuolten välillä.

”Ennen syksyn pestiä minulla oli vuosi taukoa valmentamisesta. Edellinen pestini päättyi potkuihin, joka pani miettimään omaa valmentajuuttani. Täällä lähdettiin liikkeelle aika tukalasta asemasta ja nousujohteinen loppukausi palautti uskoni siihen, että osaan valmentaa. Nyt on edessä uusi projekti, ja olen sen verran kilpailuhenkinen sekä tavoitteellinen, että lähden menestymään”, Manninen linjaa.

HJS ry:n toiminnanjohtajan Tommi Laitilan mukaan Manninen oli ykkösvaihtoehto päävalmentajan tehtävään onnistuneen loppukauden jälkeen.

”Mikko tuli vastuuseen haastavassa tilanteessa ja osoitti samoin tein suurta johtajuutta. Saimme valtavasti lisää henkisiä voimavaroja tiukkaan kamppailuun säilymisestä ja muutoksen pelaamiseen. Mane sai pelaajat sitoutumaan omaan juttuunsa, joka oli merkittävä asia säilymisen kannalta.”

”Kauden päättymisen jälkeen otimme hetken happea, jonka jälkeen kävimme Manen kanssa rehellisen ja avoimen keskustelun siitä, missä olemme, mitä haluamme tavoitella ja millä keinoilla tämä tehdään. Olimme samalla sivulla kokonaisuuden osalta ja arvomaailmamme kohtasivat. Haluamme olla sitoutuneita, urheilullisia ja menestyviä. Keskustelujen jälkeen itse sopimuksen tekeminen meni maaliin nopealla aikataululla”, Laitila sanoo.

Sopimuksen pituus perustuu sovittuihin tavoitteisiin.

”Kuten Mane mainitsi, tulee toimintakulttuurin olla heti ensimmäisestä päivästä Ykkösen tasoa, ja tähän ovat molemmat osapuolet sitoutuneet. Selkeä tavoite on pelata ensi kaudella sarjan eri päässä ja kehittyä tulevaisuudessa nousujohteisesti”, Laitila kertoo.

Mennyt kausi oli erittäin haastava, jonka Laitila myöntää. Analyysi menneestä on vielä osittain kesken, mutta parannettavia asioita on jo löytynyt.

”Asiat liittyvät lähinnä kentän ulkopuolisiin asioihin. Meidän tulee saada joukkue aikaisemmin kasaan, ja rungon tulee olla sitoutunut ja motivoitunut kehittämään itseään. Lisäksi tarvitsemme lisää ihmisiä mukaan vastaamaan selkeiden roolien kautta omista vastuualueistaan.”

”Otamme opiksi menneistä asioista, mutta käännämme katseet myös eteenpäin. On sanomattakin selvää, että haluamme nostaa HJS:n ylemmäksi. Mane on varmasti oikea päävalmentaja viemään edustusjoukkuetta uudelle tasolle”, Laitila luottaa.

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30