Toisen asteen yhteishaku alkoi tänään ‒ HJS:n ja KK Tavastian yhteistyö jatkuu
Hämeenlinnan Jalkapalloseura RyJulkaistu: 20.02.2024 19.10

Toisen asteen yhteishaku alkoi tänään ‒ HJS:n ja KK Tavastian yhteistyö jatkuu

Toisen asteen yhteishaku alkoi tänään 20.2. ja päättyy 19.3.

Urheiluakatemia Tavastia ja Hämeenlinnan Jalkapalloseura jatkavat läheistä yhteistyötään, kun HJS järjestää Hämeenlinnan lyseon lukiossa ja Ammattiopisto Tavastiassa opiskelevien jalkapalloilijoiden aamuharjoittelua. Urheiluakatemia Tavastian toimintaa koordinoi Koulutuskuntayhtymä Tavastia.

Lyseon lukion urheilulinjalle haetaan kevään yhteishaun yhteydessä. Ammattiopisto Tavastian kilpaurheilupolulle voi hakeutua yhteishaussa opiskelupaikan saatuaan 15.6‒15.8. välisenä aikana.

Aamuharjoitteluun kuuluu lajiharjoittelun lisäksi muun muassa fyysistä ja henkistä harjoittelua sekä kokonaisvaltaista urheilijaksi oppimista.

”Pystymme tarjoamaan pelaajille kokonaisvaltaisen harjoitusviikon, joka sisältää joukkueharjoituksia, ja omaa henkilökohtaista kehittymistä sekä koulun ja urheilun tavoitteellista yhdistämistä. Aamuharjoittelussa pureudutaan yksilön omiin kehityskohteisiin ja pelipaikkakohtaiseen osaamiseen unohtamatta joukkueharjoittelun painopisteiden huomioimista”, avaa aamuharjoittelua HJS:ssä koordinoiva valmennuspäällikkö Marko Johansson.

Aamuharjoituksia on kolmesti viikossa.

”Aamuharjoittelu sisältää kaksi pallollista harjoitusta ja voimatreenin. Koulun puolelta tulee henkistä valmennusta, joka valmistaa opiskelijaa myös elämänhallinnan näkökulmasta.”

Toisen asteen aamuharjoittelu on löytänyt Johanssonin mukaan hyvin uomansa seurassa.

”Meillä on hyvä konsepti eikä pelaajien tarvitse lähteä muualle. He saavat täältä toimivan kokonaispaketin, jonka avulla he voivat luoda omia polkujaan kohti huippua”, Johansson huomioi.

Urheiluakatemia Tavastian koordinaattori Olli-Pekka Hakala kertoo, että Urheiluakatemiassa urheilu ja opiskeleminen yhdistetään mahdollisimman hyvin samaan pakettiin.

”Pyrimme lähtökohtaisesti edistämään tavoitteellista urheilu-uraa ja samalla huolehtimaan koulusta. Urheilu on ykkösvalinta, mutta opiskelu hoidetaan niin hyvin, että jatko-opintomahdollisuudet säilyvät. Kaksoisura-ajattelu eli tavoitteellisen harjoittelun ja opiskelun mahdollisimman laadukas yhdistäminen on akatemiatoiminnan perustehtävä”, Hakala kertoo.

”Asioita tehdään huippu-urheilun näkökulmasta ja nuoria tuetaan kokonaisvaltaisesti niin, että opiskeluaikana lisätään urheilijoiden ymmärrystä muun muassa harjoittelusta, psyykkisestä puolesta ja arjenhallinnasta”, Hakala jatkaa.

HJS:n naisten edustusjoukkueessa ja B-tytöissä pelaava, toista vuottaan Urheiluakatemiassa opiskeleva, Aino Kimonen kertoo aamuharjoittelun olevan kokonaisvaltaista ja yksilön huomioivaa.

”Futisharjoittelu on yksilö- ja pelipaikkakohtaista. Aamuisin saa keskittyä enemmän itseensä kuin joukkuetreeneissä. Sitten on myös muita yksilöä kehittäviä juttuja, kuten voimaharjoittelua ja henkistä valmennusta.”

Henkinen valmennus antaa eväitä urheilijaksi kasvamiseen.

”Pohdimme eri osa-alueita urheilijan näkökulmasta ja miten ne sujuvat: harjoittelua, koulunkäyntiä, palautumista, mielentilaa, lepoa ja niin edelleen. Se on mielenkiintoista, kun saa miettiä kokonaisuutta. Sitä kautta saa itsestään paremman kuvan, joka on auttanut minua paljon”, Kimonen kuvailee.

Ensimmäistä vuottaan toisella asteella opiskeleva, HJS:n B-pojissa pelaava, Arttu Laukkanen toteaa, että aamuharjoittelu on antanut uusia ärsykkeitä pelaajana kehittymiseen.

”Ensimmäinen vuosi on antanut minulle hyviä treenejä kovien pelaajien kanssa. Vanhempien pelaajien kanssa harjoittelemisesta saa hyvää kokemusta ja kehitystä. Fysiikkaharjoittelu on kehittänyt sitä puolta ja antanut uusia liikkeitä omatoimiseen harjoitteluun”, Laukkanen kertoo.

Laukkanen nostaa esiin, että aamuharjoittelu antaa energiaa myös koulukirjojen parissa pakertamiseen.

”Kyllä treenien jälkeen on pirteämpi olo kuin normaalisti aamulla. Harjoituksien jälkeen on valmiina päivään ja aamuheräämisiin tottuu nopeasti”, Laukkanen vakuuttaa.

Kimonen on samoilla linjoilla.

”On paljon pirteämpi olo ja tulee hyvä fiilis, kun on treenannut aamulla. Toki on niitäkin päiviä, kun on raskas viikko menossa ja jalat tukossa, mutta harjoittelussa otetaan huomioon joukkueen ohjelma ja kuormitus.”

Tutustu Urheiluakatemia Tavastiaan

Tutustu Hämeenlinnan lyseon lukioon

Tutustu Ammattiopisto Tavastiaan


Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30